13 Effektive hjemme rettsmidler for Heshet

Heshet er vanligvis en bivirkning av forhold som kulde, strep hals og laryngitt etc. som forårsaker stemmen boksen til å hovne opp voldsomt. Heshet kan også være forårsaket av andre forhold som halsbrann, røyking eller kreft.
 I slike tilfeller kan personen føle sårhet eller tilstedeværelse av en klump i halsen som ville føre til midlertidig tap av stemmen. Hvis ikke behandles, men tilstanden kan bli mer alvorlig og påvirker stemmen boksen permanent.

Enkle hjem rettsmidler for Heshet

Heshet vil vanligvis vare en uke eller så, og kan være effektivt kureres ved hjelp av enkle hjem rettsmidler, hvorav noen er gitt nedenfor.

Cayenne / Black Pepper

Pepper kan berolige en irritert hals og redusere heshet til en grad. Du kan velge å ta pepper med smør og svelge denne blandingen minst 3 ganger om dagen for lettelse. Alternativt kan du legge cayenne pepper og sitronsaft til et glass med varmt vann, og drikke concoction sakte for å berolige halsen og redusere heshet.

Apple Cider Eddik

Utvannet eple cider eddik er regnet som et meget godt hjem rette for forhold som laryngitt som forårsaker heshet. Du trenger å blande eple cider eddik og vann, og drikke concoction 3 ganger hver dag for å få lindring fra sår hals og heshet. Fortsett dette midlet for et par dager før feilen er kureres fullstendig.


Hvitløk

Suge på saften av et par fedd hvitløk kan redusere heshet betraktelig. Skrelle et fedd hvitløk og skjær den i to stykker. Plassere brikkene på hver side av munnen og bite forsiktig ned med tennene. Suge på saften utskilt av hvitløk som den inneholder allicin, en antimikrobiell stoff som kan bidra til å utrydde bakterier og virus irriterende halsen.

Honning

Honning er svært effektiv i å håndtere en sår / irritert hals. Du kan velge å svelge honning sammen med andre ingredienser som sitronsaft eller basilikumblader. I tilfellet med sitronsaft, kan du tilsette noen dråper sitronsaft til en skje med honning og svelge concoction å redusere heshet. I tilfelle av basilikum, kan du legge en teskje honning til basilikum blad juice, og svelge concoction. Følg disse tiltakene 3-4 ganger hver dag i minst et par dager før halsen føles bedre.

Ginger Tea

Drikker ingefær te kan bidra til å redusere halsen sårhet og heshet i stor grad. Skrelle et stykke ingefær og hakk den i små biter. Plasser ingefær stykker inn i en beholder som inneholder vann, og kok det samme i ca 20 minutter før concoction blir gulaktig. La teen avkjøles i noen tid, og legge en teskje honning for smak. Nippe te sakte for lettelse. Drikk dette te minst 3 ganger om dagen for å få lindring fra heshet.

Stekt Grams

Stekt gram kan berolige irritert hals og redusere heshet effektivt. Du kan velge å spise en håndfull ristede gram om kvelden før du går til sengs. Drikk et glass varmt vann umiddelbart etterpå for utvidet lettelse.

Essensielle oljer

Eteriske oljer inneholder antibakterielle egenskaper som kan kvitte seg med bakterier og virus som forårsaker heshet. Du kan inhalere en løsning av vann og eteriske oljer for å redusere heshet. Følgelig legge noen dråper lavendelolje og kamille olje til en gryte med kokende vann. Lene seg over potten og dekke hodet med et håndkle. Inhalerer røyken som kommer fra potten for lettelse. Følg dette midlet 2 ganger hver dag for å bli kvitt en sår / hes hals.

Onion Juice

Ikke mange vet at løk kan faktisk fungere som gode beroligende midler for en sår / hes hals. Du kan klippe noen få store løk og legg dem i en vannbeholder som inneholder. Kok vannet under lav flamme til den blir seig. Sil sirup og bland et par spiseskjeer av den i et glass lunkent vann. Legg litt honning og sitron for smak. Drikk dette juice for å få umiddelbar lindring fra hes hals. Og drikke denne juicen minst 2 ganger hver dag for å få forlenget fritak fra forholdet.

Gurkemeie

Gurkemeie kan brukes til å behandle en hes hals, takket være sine antibakterielle egenskaper som hjelper utrydde bakterielle og virale infeksjoner i halsen, og antiseptiske egenskaper som fremmer rask helbredelse. Du kan legge til en klype gurkemeie pulver til et glass varm melk, og drikke concoction 2 ganger hver dag.

Pastiller

Over disk pastiller er svært effektiv i behandling av sår / hes hals. Pop en pastill i munnen og suge på sin juice inntil halsen føles bedre. Suger på disse pastiller vil også holde spytt i bevegelse, og dermed hindre hals tørrhet. Bruk disse pastiller med jevne mellomrom for å få lindring fra heshet.

Pusteøvelser

Puste gjennom munnen kan forverre heshet ved tørking halsen og irriterende det videre. Du kan dempe dette ved å velge å puste gjennom nesen. Og dype pusteøvelser kan hjelpe deg å oppnå dette. Puste dypt inn gjennom neseborene kan fjerne blokkeringer i luftveiene, og holde den indre fôr av halsen fuktig. Dette kan igjen redusere heshet betraktelig.

Kunstig Spytt

Flere apotek og stoffet butikker selger også produkter som kan stimulere produksjonen av spytt i tillegg til sekresjon noen selv. Dette vil i sin tur holde halsen fuktig og redusere heshet. Velger å bruke disse produktene med jevne mellomrom for å få lindring fra heshet og dens symptomer.

Endring av vaner

I tillegg til å følge alle disse tiltakene, må du ta i bruk visse praksiser inntil heshet i halsen reduserer helt. Følgelig må du unngå shouting og prøver å snakke sakte. Ikke hviske om, da dette kan irritere halsen videre. Unngå å snakke for mye og gi din stemme boks hvile i minst et par dager.

Unngå å fjerne halsen som det kan bare forverre heshet du opplever. Slutt å bruke narkotiske stoffer som kokain som kan irritere strupehodet. Unngå røyking inntil tilstanden er fullstendig kurert som tobakk kan øke irritasjon og sårhet i halsen. Hold deg unna røykere samt for å unngå å bli påvirket av passiv røyk. Og unngå å drikke alkohol da det kan tørke i halsen og forverre tilstanden.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha