5 essensielle oljer for angst og depresjon

Angst og depresjon er vanlige følelsesmessige forstyrrelser som kan påvirke enhver person til enhver tid. Selv om stressende hendelser gjør oss engstelige og deprimerte, i de fleste tilfeller, er angst og depresjon stimulert av lave nivåer av hjernen kjemikalier som regulerer humøret.

For aldre, har essensielle oljer spilt en viktig rolle i å lindre angst og depresjon. De virker ved å roe sinnet. Fri fra uønskede bivirkninger, er essensielle oljer anses tryggere alternativer til farmakologiske antidepressiva.

Eteriske oljer for angst og depresjon

Lavender Oil

Den behagelig duft av lavendel essensielle olje bidrar til å redusere angst og depresjon. Angstdempende og antidepressive egenskaper lavendel olje har blitt vist i flere studier. Effekten av lavendelolje i beroligende sinnet er knyttet til psykiske så vel som fysiologiske virkningene av inhalasjon av damper av de flyktige oljer av lavendel. Linalool, en fremtredende bioaktive bestanddel i lavendel essensielle oljen, beroliger sinnet ved å regulere virksomheten til GABA reseptorer i hjernen. Den forbedrer overføring av signaler mellom nevroner, undertrykker acetycholine produksjon og forhindrer glutamat akkumulering i hjernen og derved forsinke progresjon av demens og Alzheimers sykdom som forårsaker kronisk angst og depresjon. Aromaterapi med lavendelolje fører til signifikant reduksjon av angst og depresjon. Du kan oppleve angstdempende og antidepressive effekten av lavendelolje av tilskudd med 100 til 200 ml lavendel olje daglig.


Sandeltre Oil

Den essensielle oljen av sandeltre er tradisjonelt brukt i religiøse seremonier. Den søte treaktig duft av den essensielle oljen roer sinnet. Derfor ble det ansett som en viktig ingrediens i åndelige ritualer i India. I tradisjonelle indiske medisinske tekster, er å puste inn duften av sandeltre olje anbefales for å lindre symptomene på psykiske lidelser. Alpha-santalol, det viktigste virkestoffet i sandeltre olje, påvirker fysiologiske parametere.

Jasmine Oil

Duften av sjasmin essensielle oljen gir pusterom fra angst og depresjon. Når man inhalerer sjasminolje, molekylene av den flyktige oljen kommer inn i lungene, hvor de blir transportert til hjernen gjennom blod. Hjerneskanning har avdekket at den søte duften av oljen påvirker GABA reseptorer på nervecellene, noe som bidrar til å roe sinnet. Inhalering jasmin eterisk olje bedrer søvnen og reduserer angst og depresjoner. Videre er jasmin olje molekyler antas å påvirke de områdene av hjernen som regulerer følelser.

Les også

6 Populære urte rettsmidler mot depresjon
 Rollen av akupunktur i behandling av depresjon
 Herbal rettsmidler for å få deg kvitt stress
 Herbal rettsmidler for angst og stress

Geranium olje

Den søte duften av geranium essensielle oljen bidrar til å roe sinnet. Det er tradisjonelt brukt i egyptiske folke medisiner for å redusere stress, eliminere dårlige minner og negative følelser og heve ånd. De anxiolytiske og antidepressive egenskaper av de flyktige oljer av geranium er knyttet til forbindelsene linalool og geranyl-acetat. Molekylene av oljen overført til hjernen gjennom blodet antas å påvirke områdene av hjernen som kontrollerer følelser.

Ylang-ylang olje

Ylang-ylang essensiell olje bidrar til å berolige sinnet. Den inneholder linalool og geranyl- acetat, forbindelser som påvirker GABA-reseptorer i hjernen. Inhaling den søte duften av ylang-ylang olje eller aromaterapi med den essensielle oljen bidrar til å lindre depresjon, forbedrer søvn og beroliger kropp og sinn.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha