6 Beste Vitaminer for sunt tannkjøtt

Tannkjøttet er den viktigste støttende vev og bør holdes friske som de er ansvarlige for å holde våre tenner, vev og bein, og er nødvendig for vår oral helse. Mangel på vitaminer kan føre til ulike tannkjøtt sykdommer, også kalt periodontale sykdommer, som tannkjøtt infeksjoner, tannkjøttbetennelse osv Gum sykdommer ikke bør neglisjert fordi hvis de forblir ubehandlet, kan de løsne tennene og også påvirke din generelle helse.

For friske sterke tannkjøtt og oral helse, må du spise mat som er høy i vitamin C, D, vitamin B-12 og K og andre nødvendige næringsstoffer. Regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd tenner er også nødvendig for å hindre tannkjøtt infeksjoner og lidelse.

Beste Vitaminer for sunt tannkjøtt

Vitamin C


Kroppen trenger vitamin C for fremstilling av kollagen, en bestemt type bindevev som er nødvendig for å holde tannkjøttet sterk. Vitamin C, som er en antioksidant, kompenserer gum tap ved å nøytralisere de frie radikaler som ødelegger sunt tannkjøtt vev. Mangel på vitamin C i kroppen kan føre til tannkjøttbetennelse.

Matvarer som er rike på vitamin C inkluderer vannmelon, brokkoli, jordbær, poteter, vinter squash, sitrusfrukter, reddik, løk, kål, tomater, bringebær, tyttebær, grønne grønnsaker, paprika etc. En voksen manns behov for vitamin C er 90 mg per dag, mens en voksen kvinne krever 75 mg per dag.

Vitamin D

Vitamin D er et annet viktig næringsstoff nødvendig for tannkjøttet. Mangel på vitamin D kan føre til tap av beinmasse. For mye bein tap kan føre til at tannkjøttet til å svelle og hovent tannkjøtt kan ikke holde tennene. Vitamin D bidrar til å øke immunforsvaret og bekjempe periodontal sykdom ved å holde betennelsen under kontroll.

Når betennelse i tannkjøttet blir verre, blir det vanskelig for immunforsvaret til å bekjempe og bekjempe infeksjonen. Den beste måte å skaffe Vitamin D er gjennom regelmessig, men begrenset eksponering for solstråler som oppmuntrer kroppen til å gjøre dette vitaminet. Du kan også få vitamin D fra mat kilder som egg, fet fisk som tunfisk og sardiner og befestet melk og melkeprodukter og supplement. Vitamin D rådet har anbefalt 5000 IU av vitamin per dag.

Vitamin A

Vitamin A er en antioksidant og fettløselig vitamin som er nødvendig for benhelse og vevsvekst. Vitamin A er nødvendig for riktig funksjon av immunsystemet, og bare et sterkt immunforsvar kan bekjempe periodontal sykdom ved å beskytte tannkjøttet og dens omkringliggende vev og holde tannkjøttet healthy.Vitamin En kan fås fra mat kilder som gulrot, spinat, gresskar, innmat, fisk, olje, mango og fersken. Anbefalt daglig dose for vitamin A er 5000 IE per dag.

B-vitaminer

B-vitaminer, spesielt vitamin B-12, spiller en viktig rolle i tannkjøttet. De er nødvendige for vekst av nye tannkjøtt vev. Vitamin B-12 mangel ofte fører til anemi. Hovne og blødende tannkjøtt kan være symptomer på anaemia.The gode kilder til B-vitaminer er friske grønnsaker, frukt og befestet korn og rike kilder til vitamin B-12 inkluderer animalske produkter som kjøtt, svinekjøtt, rødt kjøtt, orgel kjøtt, skalldyr og meieriprodukter produkter.

Vitamin K

Vitamin K er nødvendig for koagulering av blod. Hvis du er mangelfull i vitamin K, kan tannkjøttet blør. Mangel på vitamin K er sjeldent som vitamin K finnes i mange matvarer. For å forebygge tannkjøttsykdom, må kostholdet inkluderer mørkegrønne bladgrønnsaker, soyabønner og forsterkede frokostblandinger.

Vitamin E

Vitamin E er igjen en antioksidant og fettløselig vitamin som beskytter våre celler, vev og organer fra frie radikaler. Dette vitamin er nyttig for å hindre periodontal sykdom. Matvarer rike på vitamin E er spinat, hvetekim, mais, solsikkefrø, nøtter og oliven.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha