A "fabrikk tsunamier" i Biscayabukta

A
I Cantabria nettopp åpnet den store Tank av Maritime Engineering, en installasjon med unike egenskaper i verden skala kan simulere bølger på opptil 20 meter og vind på 150 kilometer i timen.
 Tanken, bygget på det nye hovedkvarteret til Institute of Environmental Hydraulikk ved Universitetet i Cantabria i PCTCAN, har dimensjoner på 44 meter bred og 30 meter lang. Den maksimale dybde i hovedsonen er 4 meter, men når 12 det gjelder den sentrale gropen. I alt kan det romme 5,5 millioner liter vann, regnvann samler seg i taket av bygningen.
 Kjent av sin akronym på engelsk, CCOB, det første som har gjort den store Tank er å simulere bølger seks meter høye med intervaller på åtte sekunder, de samme vilkår som oppstår i Biscayabukta.
 Iñigo Losada, direktør for Institute of Environmental Hydraulics, forklarte at tanken "brukes til å simulere en prosess, noen design eller noen infrastruktur for dybder som går fra kysten til 1000 meter omtrent." Blant annet vil han "studere problemene med flom på kysten, erosjonsproblemer, problemer med port infrastruktur, forsvar, transport" og noen simulering som er relatert til vanndybder.
 I tilfelle av en tsunami, vil tanken være nyttig å "analysere hvordan forplantning skjer, hvordan flom inntreffer, eller hva konsekvensene produsert av tsunamien på infrastruktur", som ville bli trukket til skala.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha