AC i elektronikk: Hot, nøytrale og jordledninger

 Før du begynner å arbeide med nettspenningen elektroniske kretser, trenger du noen detaljer om hvordan de fleste boliger og næringsbygg er kablet forstå. Følgende beskrivelse gjelder kun for USA; Hvis youâ € ™ re i et annet land, youâ € ™ ll behov for å sette standarder for countryâ € ™ s ledningsnett.

 Standard linje spenning ledninger i USA er gjort med plast omsluttet kabler, som vanligvis er tre ledere. Denne type kabel er teknisk kalt NMB kabel, men de fleste elektrikere henviser til bruken av de mest populære merket, Romex.


 To av lederne i NMB-kabel er dekket med plastisolasjon. Den tredje dirigent er bart kobber. Disse ledere er betegnet som følger:

  •  Hot: Den sorte ledningen er hot wire, som tilbyr en 120 VAC strømkilde.
  •  Nøytral: Den hvite ledningen er den nøytrale ledningen. Det gir returbane for strømmen gjennom varm ledningen. Den nøytrale ledningen er koblet til en jord.
  •  Ground: Den hvite ledningen kalles jordingskabelen. Som den nøytrale ledningen, blir jordledningen også koblet til en jord. Men de nøytrale og jordledninger tjene to ulike formål.

     Den nøytrale ledningen danner en del av den levende-kretsen med varm ledningen. I kontrast er jordledningen koblet til metalldeler i en enhet, for eksempel en mikrobølgeovn eller kaffekanne. Dette er en sikkerhetsforanstaltning, i tilfellet hvor de varme eller nøytrale ledninger, eller på annen måte komme i kontakt med metalldeler.

     Tilkobling av metalldeler med jorden eliminerer risikoen for sjokk i tilfelle av en kortslutning.

 Merk at noen kretser som krever en fjerde dirigent. I en fjerde leder er brukt, er det dekket med rød isolasjon og også en varm tråd.

 De tre ledninger i en standard NMB kabelen er koblet til de tre tenner på en standard stikkontakt. Som du kan se, de varme og nøytrale ledninger av de to vertikale utspringene på toppen av beholderen og jordledningen er koblet med den runde tann på bunnen av beholderen.


 Du kan koble en to-spiss eller støpselet til en standard tre-spiss stikkontakt. To-polet koblinger er beregnet for enheter som ikke krever jording.

 De fleste nongrounded apparater er dobbeltisolert, noe som betyr at det er to lag med isolasjon mellom strømførende ledninger og metalldeler i enheten. Det første laget er isoleringen av ledningen i seg selv; den andre er vanligvis i form av et plasthus som deler den levende kabling av andre metaller isolater.

 Tre støpsler er enheter som jordingen er nødvendig for sikkerheten. De fleste enheter bruker et metall chassis som krever en egen jording.

 Det er bare én måte å en tre-pinners plugg i en tre-pinners kontakt. Men vanlige støpsler, som i første pin mangler, kan det ha sammenheng med enten spiss på den varme siden.

 For å hindre at dette skjer, beholderne må være polarisert, hvilket betyr at den nøytrale tannen er bredere enn den varme pin. Så, det er bare én måte polarisert plugg inn i en polarisert stikkontakt. På den måten kan du alltid holde styr på hvilken ledning er varmt og det er nøytral.

 Du må være alltid plasserer brytere eller sikringer på hot wire i stedet for til nøytrale ledningen. På den måten, hvis bryteren er åpen eller sikringen blåser, gjeldende i den varme ledningen vil ikke gå utover bryter eller sikring i kretsen. Dette minimerer risikoen for sjokk som kan oppstå hvis en ledning løsner i prosjektet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha