Ærekrenkelse av karakter Laws i North Dakota

 Å sverte noens karakter er å senke ham i øynene til publikum ved å lage falske påstander. I Nord-Dakota, er ærekrenkelse forårsaket enten av bakvaskelse, som er å gjøre muntlige uttalelser nedsettende eller ærekrenkelse gjennom skriftlige nedsettende uttalelser. I USA, svært få søkere tjene ærekrenkelse av tegnkombinasjoner, og en av grunnene til dette er den første endringen av den amerikanske grunnloven, som garanterer retten til fri uttrykk.

 Criminal ærekrenkelse

 Hver stat har lover i ærekrenkelse av forskjellige tegn. North Dakota er en av 17 stater som anerkjenner kriminell ærekrenkelse. Dette betyr at ærekrenkelser kan være en forbrytelse og en sivil galt. Ifølge amerikansk lov, oppstår kriminell ærekrenkelse når en person bevisst overfører falsk informasjon, enten muntlig eller skriftlig, utsette en annen person som bor i "hat, forakt eller latterliggjøring."

 Ærekrenkelse selv

 I Nord-Dakota baktaling uttalelser faller inn under kategorien "ærekrenkelse per se." Dette betyr at de ærekrenkende utsagn var så behøver saksøker ikke bevise at de skadet hans omdømme. Eksempler på slike uttalelser er de påstander om en alvorlig straffbar handling, påstander om seksuelle overgrep eller påstander om at en person har en kjønnssykdom. De fleste amerikanske stater anerkjenner ærekrenkelse i seg selv.

 ærekrenkelse forsvar

 Ifølge North Dakota Century Kode et forsvar for ærekrenkelse av karakter er om uttalelsen ble laget av en unik kilde. Dette kan omfatte en uttalelse til retten eller annen formell rettsprosess, en regjeringsrapport eller rapport "i riktig utslipp av offisielle standpunkt." Privilegerte kommunikasjon skal være rettferdig, sann og gjort uten ondskap.

 Bevise påstanden er sann er av den største betydning når kjemper en ærekrenkelse av karakter dress.

 Foreldelsesfrist

 North Dakota har en foreldelsesfrist på to år for noen påtale involverer ærekrenkelse av karakter. Dette betyr en ærekrenkelse søksmål må være innlevert innen to år etter den påståtte lovbruddet. De fleste stater har lov eller en to-års begrensning, utenfor Tennessee, som har seks måneder og New Hampshire, Massachusetts, Vermont og New Mexico som fire år.

 Eneste publikasjonen

 North Dakota tillater ingen å produsere "mer av et krav om erstatning for skader for ærekrenkelse eller bakvaskelse" case. Betraktet loven bare uniform publikasjonen, stopper det enhver person filing samme klagen på en "enkelt publikasjon eller utstilling eller ytring", ifølge North Dakota Century Code. I henhold til loven, er den samme setningen som vises i mange publikasjoner regnes som en publikasjon og dermed fører til et søksmål.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha