Asteroiden vil skumme Jorden i 2013

Asteroiden vil skumme Jorden i 2013
Neste år en stein 50 meter i diameter vil passere nærmere enn normalt for planeten vår. Asteroiden, som heter 2012 DA14 og oppdaget tiltrer team av astronomer fra European Space Agency bare reise 24.000 kilometer fra Jorden, nærmere enn mange kommersielle satellitter.

Som Detlef Koschny, ansvarlig for studiet av gjenstander nær Jorden av Office for Space Situasjonsforståelse ESA, "vil gå ned en helt trygg avstand, men nok vil nærme seg for å gjøre det mulig å observere med en vanlig kikkert" forklarer .

Men hvis det skjer så nær Jorden, hvorfor de ikke visste om dens eksistens før nå? Som Jaime Nomen, en av astronomene som er involvert i oppdagelsen ", det er en veldig vanskelig objekt å observere på grunn av sin erfaring i morgenhimmelen, sin høye vinkelhastighet, skimrende og karakteristikker av sin bane forklart, passerer godt over baneplanet av jorden. " Faktisk, i ordene til Nomen eier, "han kunne ha gått helt ubemerket under dette besøket til planeten vår."

Og i dette funnet den spanske vitenskap har spilt en viktig rolle. Asteroiden, som er kjent til nå for sin lille størrelse, ble oppdaget av LSSS observatoriet ligger svært nær Granada, ca 1700 meter. Og team av astronomer involvert flere spanjoler.

Studiet av asteroider er avgjørende for astronomi, og selv om forskere har utelukket innvirkning på planeten vår, er funn av denne typen viktige for å observere hvordan det påvirker gravitasjonsfelt av månen og planeten vår i sin vei. Nøyaktig på 15 februar 2013 er dagen som er nærmest oss, og selv om bare om en av de nær-Jorden 500.000 eks estimerte blir oppdaget, vil passering av asteroiden tjene til å øke bevisstheten om Denne typen gigantiske steinblokker.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha