Automatisering i din virksomhet: Små og store endringer

 Noen prosess automations som du kanskje ønsker å pakke inn et selskap kan integreres sakte, testet av en liten gruppe interessenter, og deretter sluppet til selskapets til gode etter at det er helt polert. Andre må fylles ut alt på en gang. For å forberede deg og dine ansatte, må du forstå hva Automations introdusere deg gradvis og nødvendige sprang av tro.

 Bedømme typer små endringer i automatisering

 Hvis du ikke har tenkt å slå av bryteren på natten, kan du begynne å kjøre din automatisering:

  •  Selv. Få ting er mer effektive drivere for endring enn topp-ned eksempler. Hvis du begynner å bruke og fordelene ved en ny prosess, andre vil kjøpe i.
  •  Med interne endringsagenter. Hvem er de interne folk mest sannsynlig til å omfavne endring, ta risiko, og tolerere noen snubler underveis? Dette er folk som har til pilot test nye implementeringer først.
  •  Med eksterne endringsagenter. I samme ånd, har du sannsynligvis har relasjoner med kunder, vet du åpen for nye ideer og å være tålmodig med en feil eller to. Hvis automatisering er kundeorientert, slik som bytter til automatiserte fakturaer, overfører kunder om bord først.

     Hvis du er kommunikativ og i forkant av muligheten til å ha hikke, vil du bli overrasket over hvor denne erfaringen - selv om den er full av feil! - Kan faktisk styrke forholdet kundene har med organisasjonen.

 Forberedelse til store endringer i automatisering

 Noen ganger du ikke kan kontrollere en endring og må gjøre en endring full stopp. Hvis dette er tilfelle:

  •  Gi gjøre så mye kunnskap og opplæring mulig. Selv en perfekt nye systemet vil mislykkes hvis ingen vet hvordan den skal brukes på den første dagen.
  •  Sett en realistisk tidsplan. Altfor ofte bedrifter satt ambisiøse tidslinjer, hvor på slutten du har å jobbe med et system som fortsatt ikke er godt utført.
  •  Prøver å kjøre både systemer side -. Ved-side dobbel dataregistrering er en smerte, men det sørger for at den nye prosessen og den gamle prosessen produsere de samme resultatene eller svar. Vær ærlig med ansatte som vil kreve overgangs mer arbeid enn vanlig, men målet er å redusere arbeidsmengden. Sett klare datoer for dualiteten vil ende.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha