Automatisk nummerering Rader

 Libby ønsker å legge til en rad nummer i kolonne A av dens overflate. Hun ønsker å gi kolonnen for riktig antall linjen igjen, selv om de legge til eller slette rader.

 Det er noen formler som du kan bruke i kolonne A som vil returnere en radnummer. Kanskje det enkleste er å bruke ROW-funksjonen, som dette:

 = ROW

 Denne formelen returnerer raden nummeret til cellen i hvilken formel som er vist. Hvis du ønsker å kompensere radnummer tilbake, så kan du endre formelen for å reflektere ønsket justering:

 = ROW - 2

 Selvfølgelig er det ROW funksjonen ikke den eneste kandidaten for formler. Du kan også bruke en formel som faktisk undersøker innholdet i den tilstøtende kolonne og avkastning på rad nummer bare hvis det er noe i den tilstøtende cellen.

 = HVIS <> "", ANTALLA og ".", "")

 Denne formelen plassert i celle A1, undersøker innholdet i celle B1. Hvis det er noe, blir ANTALLA anvendes for antall celler mellom celle B1 og som cellen til høyre for der denne formelen er plassert teller. Formelen angir også en tid etter radnummer som returneres. Pass på at dollartegn er inkludert, som angitt, og kopierer formelen ned så mange celler som trengs til din rad av tall.

 Fordelen med en formel som dette er at det vil sjekke for å se om det er noe i kolonne B før den har en bakerste rad nummer. Dette betyr at du kan kopiere formelen nedover forbi slutten av dine faktiske datarader, og bare de radene som må ha en rad nummer data. En lignende teknikk kan anvendes med funksjonen ROW plasseringen av COUNTA funksjon:

 = HVIS <> "", ROW & ".", "")

 Excel tips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Excel trening. Dette tipset gjelder for Microsoft Excel 97, 2000, 2002 og 2003. Du kan se en versjon av dette tipset for Båndet av Excel finner du her: Auto Nummerering Rader.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha