Begår noen regler til Memory Number-redigering

 De fleste av reglene er full av unntak i forlagsbransjen, men noen er standard, og så gjennomgripende at de er verdt å huske. Et sett med regler som er ganske standard er hvordan man skal forholde seg til tall - eller du må gjøre det klart om de bruker gode gamle arabiske tall.

 Før korrektur eller språkvask starte din tekst, bør du vite de grunnleggende reglene for spille inn sanger i narrative skript og tekniske manuskripter. Definitivt be om stilen for din spesifikke prosjektet fordi variant, hybrid behandlinger er vanlig. Men noen linjer er vanligvis for både sjangere og er verdt å binde seg til minnet på grunn av dette:

  •  Aldri starte en setning med et tall. Denne regelen er absolutt, uansett hvilken sjanger du arbeider. Stave ut nummeret eller reformulere setningen.
  •  Styles alle tall er av samme klasse eller skriv konsekvent i teksten.
  •  Unngå å bruke to uavhengige tall på rad: i 2007 40.000 mennesker vil bli millionærer, og jeg har tenkt på å være en av dem løse dette problemet ved å reformulere setningen:. Jeg har tenkt en av 40.000 mennesker som vil bli millionærer i 2007.
  •  Bruk alltid en figur før en forkortet måleenhet, for eksempel 8 oz. eller £ 7.
  •  Skriv en prosentandel som et tall etterfulgt av ordet prosent.

 Tall i narrative biter

 Fortelling eller ikke-tekniske dokumenter, vanligvis ikke mange sanger i dem, så tallene er stavet hyppigere enn i tekniske dokumenter. Det kan hende at disse avtalene gjelder for de fleste narrative prosjekter:

  •  Stave ut tallene 1-100.
  •  Bruke tall for sidetall, kapittelnummer, år, og datoer.
  •  Working ut store tall når de kan bli trukket opp i to ord: femtini; 3.000.000.

 Tall i tekniske dokumenter

 Tekniske dokumenter vanligvis har gleden av pære av tallene. Derfor redaktørene foretrekker vanligvis å være stavet ut sifrede tall, fordi de er lettere å finne, lettere å lese, og mindre plass. Her er to regler som er ganske standard i teknisk språkvask og korrektur:

  •  Stave ut tall fra en til ni.
  •  Utarbeidelse av alle måleenheter.

 Når korrigere tallene du ønsker å stave, kan du sirkel nummeret og deretter sirkel en "sp" i margen. Men kan du risikere at en setter, ordet misspell. Det er alltid tryggere å stave ordet selv.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha