Behagelig musikk forbedrer omsorg for mennesker med hjerneslag

Behagelig musikk forbedrer omsorg for mennesker med hjerneslag

Ifølge Iberictus studie som nylig ble publisert av den spanske Society of Neurology, er forekomsten av hjerneslag i vårt land nær 200 tilfeller per 100.000 innbyggere, og tallet er forventet å øke etter hvert som befolkningen eldes.

En av de mest slående konsekvensene etter hjerneslag er det som kalles 'hemineglect "eller" ensidig Forsømmelse'. Denne lidelsen forekommer hyppigst for skader i den underlegne parietal området, den overlegne temp eller temporo-parietal midten av hjernen, vanligvis i den høyre hjernehalvdelen. Det er en oppmerksomhet problem som påvirker bevegelse og mental representasjon, som ikke skyldes rent perseptuelle eller sensoriske problemer. Pasienter kan ha en perfekt utsikt og likevel vise symptomer.

Hva skjer med en pasients hemineglect '? Som lider, ofte ignorerer alt som skjer på motsatt side til hjerneskade. Den vanligste er å ignorere venstre fordi høyre hjerneskader. Ikke møtt opp, eller svare på stimuli som vises på negligido side, selv til å spise bare halve måltidet. De kan heller ikke iverksette tiltak for å det området av plass eller mentalt representert ene siden av ting. For eksempel, hvis vi be deg om å tenke på soverommet, du kan bare fortelle oss hva som er på den ene siden. I tillegg kan det skje selv med sin egen kropp, det finnes rapporter om pasienter som hadde på seg sminke bare den ene siden av ansiktet.

The 'ensidig uaktsomhet "er en invalidiserende lidelse som påvirker funksjonen av folk i deres daglige liv. Derfor metoder er fortsatt blir søkt å forbedre omsorg for disse pasientene, og dermed øke sjansene for å bli frisk. En fersk studie publisert i tidsskriftet Brain Injury har funnet ut at musikk kan forbedre visuell oppmerksomhet hos disse pasientene. Selvfølgelig, ikke bare noe musikk. Når man sammenligner effekten av behagelig musikk med den ubehagelige, bare det første hadde de forventede effekter. Deltakerne påpekte mest livlig og våken, og også forbedret sine resultater på tester av oppmerksomhet som avbestillings og visuell skanning, mye brukt til å vurdere 'hemineglect'.

Marisa Fernandez, Senior nevropsykolog, Unobrain

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha