Behandling For Brakial Plexitis: hva er dens årsaker og symptomer?

Plexus brachialis er et komplekst nerve nettverk som stammer i regionen i nakken og deretter grener ut til å levere til musklene i øvre lem hovedsakelig lokalisert i skulder, underarm, hånd og armer. Den primære nerver som er en del av denne plexus omfatter ulnar, median og radial nerve.

Nevropati eller betennelse i nerve arkene er karakterisert ved et bredt spekter av symptomer som primært påvirker det øvre lem. Når hele nerve komplekset er betent tilstanden referert til som brakial plexitis og symptomene kan variere avhengig av graden av involvering av nerver i gruppen.

Årsaker til Brakial Plexitis

Brachialis Plexitis er en form for perifer neuropati, som er preget av dysfunksjon som påvirker nerver av plexus brachialis. Denne tilstanden oppstår på grunn av skade på plexus eller området rundt ryggmargen der nervebunt desintegrerer til å levere til ulike muskler.

Mens den vanligste årsaken til skader på plexus brachialis er traumer eller skader, kan andre årsaker inkluderer press på plexus brachialis grunn av en svulst, eller skade på grunn av strålebehandling eller traumer under fødselen. Noen av de andre årsaker inkluderer eksponering for kjemikalier eller giftstoffer og systemisk inflammatorisk tilstand assosiert med virus eller immunforstyrrelser.

Brachialis Plexitis Symptomer

Symptomer assosiert med brachialis plexitis varierer avhengig av graden av involvering nerve og alvorligheten av skaden. Men noen av de vanligste symptomene er,

  • Nummenhet i armer og hender som er assosiert med redusert følelse av berøring.
  • Skulder smerte kan være forbundet symptom, som kan variere avhengig av antallet av nerver er involvert.
  • Svakhet ved skulder, armer eller håndleddet er en annen tilknyttet symptom. Dette kan ha sammenheng med redusert bevegelighet i armer og forminskede reflekser
  • Prikking og følelse av svie eller noen andre unormale sensasjoner kan også observeres.

Behandling For Brakial Plexitis

Før oppstart av behandling er det viktig å bekrefte diagnosen, som det er andre forhold som kan ligne manifestasjoner av brachialis plexitis. En rekke tester, inkludert MR, X-stråler og nervelednings tester utføres for å fastslå brachialis plexitis. Dette etterfølges av behandlingsregimet, som kan være med sikte på ved hjelp av symptomatisk behandling tilnærming.

  • Fysioterapi kan anbefales i noen individer å bedre muskelstyrke.
  • Bruk av splinter og bukseseler kan anbefales i noen enkeltpersoner for å gi støtte under healing prosessen.
  • I alvorlige tilfeller kan yrkesveiledning eller jobb omskolering bli gitt for å hjelpe den enkelte i å utføre hans / hennes aktiviteter effektivt.
  • Sørg for at kosten er rik på vitamin og næringsstoffer spesielt vitamin B12, som er viktig for nervene.
  • Homøopatisk stoffer som Gelsimium er potensielt nyttige ved behandling av denne tilstanden. Det hjelper på å styrke musklene og også lindrer smerten forbundet med tilstanden.

I noen tilfeller brachialis plexitis kan være assosiert med andre systemiske lidelser som diabetes. I slike tilfeller kan behandling av den underliggende årsaken være viktig i behandling av denne tilstanden.

Generelt, avhenger prognosen vanligvis på årsaken til tilstanden. Mens i de fleste tilfeller utvinning er vanligvis mulig uten noen komplikasjoner, kan noen tilfeller være forbundet med fullstendig eller delvis tap av bevegelse eller følelse, og kan være ledsaget av alvorlig smerte nerve.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha