Bekreftet: en asteroide som forårsaket siste istid ca 13 000 år siden

Bekreftet: en asteroide som forårsaket siste istid ca 13 000 år siden

Forskere allerede har et svar på spørsmålet om hva som forårsaket jordens siste istid og den påfølgende utryddelse av mange arter. Den offisielle, ifølge en studie fra University of Chicago er, men en asteroide kolliderte med planeten vår noen 12 800 millioner år siden.

Katastrofen seg kjent, men inntil nå det hadde vært ingen nøyaktig bekreftelse på hva som hadde vært årsaken til det. Ifølge forfatterne av studien er publisert i Journal of Geology, studiet av nano diamanter spredt over hele Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika, har vist seg å være nøkkelen til å støtte teorien om et asteroidenedslag som riktig .

Dannelsen av disse nano-diamanter-resultatet av eksplosjoner og detonaciones-, oppstod på grunn av en sterk klimaendringer og voldelig spredt over 50 millioner kvadratkilometer. "I de landene i den nordlige halvkule, laget som inneholder nanodiamonds klart definert peak overflod," sier James Kennett, leder av studien.

Disse mikroskopiske nanodiamonds, karbonforbindelser kuler, glass og andre med høy temperatur, kan ligge i et tynt lag som ligger noen få meter fra jordoverflaten. Nettopp sin nærhet til overflaten som har blitt foreslått er at nanodiamonds ble skapt av en utrolig hendelse fra verdensrommet, som en asteroide.

Denne hypotesen forsterker dermed teorien om et asteroidenedslag og tilbakeviser andre mulige forklaringer om dannelsen av nanodiamonds, for eksempel økt vulkansk aktivitet eller skogbranner.

Bilde kreditt: ANITA

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha