Beregning CFM Turbo

 En turbolader debetkort er vanligvis målt i kubikkfot per minutt, eller cfm. CFM luftstrøm påvirkes av ulike turtall og atmosfæriske parametre. Mange variabler, slik som volumet av turbo rørsystemet og værelsestemperatur til svakt modifisere den eksakte kartet over flyten i turbo kompressorsystemet. Men ved å bruke tilnærmede verdier for fyllingsgraden av motoren og trykkforhold, kan du finne ariflow turbo system cfm med et relativt enkelt regnestykke. Denne beregningen cfm kan hjelpe deg å avgjøre om systemkonfigurasjonen av et effektivt turbotrykk.

 Ting du trenger

 Kalkulator

 Motorspesifikasjoner

 Instruksjoner

 Multipliser motorstørrelse i liter, for en gitt RPM verdi. Bruk RPM verdien av motoren din ved redline for et utgangspunkt, og deretter koble forskjellige RPM verdier senere i beregningen for å bestemme luftstrømmen i cfm av turbo system i hele turtallsregisteret.

 Multipliser produkt av multiplikasjon med en i trinn 90. Dette er en prosentandel av estimert produksjonsvolum effektivitet for firetaktsmotorer. Mange spesifikke attributter av motorsystemet og turbo svakt påvirke den nøyaktige volumetriske virkningsgrad verdi. Imidlertid vil bruke 90% estimert volumetriske effektivitet gi en nøyaktig beregning cfm for justeringsformål.

 Legg verdien av ladetrykket for turbolader RPM ga 14,7. Deretter dele denne summen med 14,7. Dette gir deg en estimert verdi for trykkforhold på din turbo system. Trykkforhold påvirkes av en rekke attributter av turboladeren og forskjellige atmosfæriske forhold. Men dette anslått trykkforhold verdi kan du enkelt beregne cfm for justeringsformål.

 Multiplisere trykkforhold verdien beregnet i trinn 3 med produktet av multiplikasjonen utføres i trinn 2. Deretter dele produktet av denne multiplikasjon med 5660. Kvotienten av denne divisjon er det endelige luftstrømmen i cfm for bilen på ladetrykket og RPM valgt.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha