Bestemmer din ubevisste for deg?

Bestemmer din ubevisste for deg?

Den nye vitenskapen om det ubevisste er avslørende at hjernen vår velger og vurderer alternativer uten oss å vite at vi gjør. Det er åpenbart at vi ikke er klar over alt vi ser og hører, men kan påvirke vår atferd? Vanligvis er vi villige til å akseptere. Ifølge sosial psykolog ved Yale University og en av pionerene i studiet av moderne bevisstløs, John Bargh, "vi klamrer oss til tanken om at vi er mestere av vår egen sjel." Og det er ikke alltid tilfelle. Hvis en bil skids på vår side og kommer direkte til å kjøre oss, som gjør beslutningen om å hoppe til side? Og når vi bestemte oss for å stole på en person etter at udefinerbare noe som kommer? Innskytelser, impulser, er kildene i vår skal vi håndtere daglig. Spørsmålet er ikke hvorvidt påvirke våre liv, men for å finne ut hva som er rollen og hvor langt llega.Un meridian eksempel på hvordan det ubevisste spiller med vår oppfatning av det vi kaller "Pepsi paradoks": i blinde smaksprøver, dette kullsyreholdig drikke vinner av et skred til sin konkurrent, Coca-Cola, som imidlertid selge mer. Belyse dette merket fødselen av den såkalte neuromarketing, med hjelp av Clinton Kilt, fra Emory University i Atlanta. I 2003 forskeren gjort flere frivillige MR for å se hvilket område av hjernen aktiveres under en rekke tester. Og han oppdaget at, når de visste hva de drakk, de som likte Coca-Cola merket det ventromediale prefrontal cortex lyser opp. Denne regionen er knyttet til bygging av vår personlighet og hva identifiserer oss, noe som betyr at forbrukerne av den berømte drink ikke fordi objektivt behager dem mer, men fordi de identifiserer seg med merkevaren.

Mer informasjon om den moderne vitenskapen om det ubevisste i artikkel Hvem bestemmer her, i nummer 388 svært interessant skrevet av Michelangelo Sabadell.

Hvis du ønsker å få denne saken, be om et abonnement eller laste det ned via iPad app i App Store. Du kan også kjøpe den fra Zinio eller Kiosk og mer.
Og hvis du ønsker å motta hver måned bladet veldig interessant i postkassen din, går våre plass abonnementer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha