Bil repossession lover i Missouri

 Når du finansiere en bil, før du gjør den siste betalingen eller refundere kjøretøy, beholder kreditor viktige rettigheter på kjøretøyet, for eksempel retten til å bli frisk. Rettighetene til hver av partene er regulert av kontrakten for salg og rettsstat. Under Missouri loven, Tittel 26, kapittel 400, artikkel 9 regulerer utvinning av kjøretøyet.

 Som standard

 I Missouri, kan kreditor lovlig gripe bilen når du standard på billån. Kreditorer kan ta tilbake gjennom en rettslig eller ikke-rettslig. Dette betyr at kreditor kan filen søksmål mot deg i retten eller kan rett og slett gå inn bilen med en bergingsbil. Dersom kreditorene velger ikke rettslig prosess under Missouri lov § 400,9 til 609, bør de ikke "bryter freden." Dette betyr vanligvis at kreditor må gi du merker at du er i mislighold, betalingsoppfordring, gir du legge merke til at salg eller leieavtale sies opp, så gi du lagt merke til at kreditor har til hensikt å ta utvinning. I tillegg, hvis en kreditor velger å ikke-rettslig repossess bilen din, kreditor må ikke forstyrre den offentlige orden.

 Salg

 Når kreditor har beslaglagt bilen, kan det bli solgt i en offentlig eller privat salg på auksjon. Missouri lov § 400,9 til 610 krever at alle aspekter av salg må være "kommersielt fornuftig." Med andre ord, må kreditor selge bilen til virkelig verdi. Loven krever ikke at "kommersielt fornuftig" nøyaktig virkelig verdi, men markedet, men hvis du har $ 15 000 på din bil notat slik at kreditor skal ikke selge for $ 500.

 Mangel

 Når kreditor selger bilen, kan du være ansvarlig for differansen mellom salgsprisen og det skyldige beløpet på bilen notatet. For eksempel, hvis du hadde $ 15 000 på din bil notat og kreditor selger bilen for $ 11.000, du fortsatt skylder kreditor $ 4000 pluss utgifter og kostnader som er nevnt i salgskontrakten. Dette beløpet kalles en "underskudd". En kreditor kan ikke gå til retten og søke en dom mot deg å gjenopprette balansen. En kreditor, derimot, har bevisbyrden for å bevise i retten at bilen ble avhendet i en kommersielt fornuftig måte.

 Ansvarsfraskrivelse

 Denne artikkelen er ment å gi en grunnleggende oversikt over Missouri repossession lover, som kan endres. Den er ikke ment å gi juridisk rådgivning. For å bestemme hvordan de fakta om din situasjon gjelder for Missouri lov å konsultere en kvalifisert advokat lisensiert til å praktisere loven i delstaten Missouri.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha