Bruke delsummer og totalsummer

 Det er mange ganger når du trenger å ha begge delsummer og totalsummer i samme kolonne med data. Den enkleste løsningen er delsummer og utgjør i ulike kolonner, men dette er ikke alltid praktisk for dataene for hånden. I slike tilfeller kan det benyttes, er det tre fremgangsmåter.

 Den første tilnærmingen er å plassere ulike delsummer, som ønsket. Deretter, når det er på tide å sette dine summer, bare bruke en tilpasset SUM formel. For eksempel, hvis du ønsker å få en total for området F10: F32, og delsummer er ispedd i kolonnen, kan du bruke denne formelen for total din:

 = SUM / 2

 Dette fungerer fordi tillegg av delsummer bare dobler den virkelige verdien av kolonnen. Den andre måten er å bruke det velkjente Excel Autosummer-funksjon, tilgjengelig via verktøylinjen. Plasser delsummer som normalt i kolonnen. Når du er klar til å være å legge til total din, markerer du alle cellene du vil totalt, samt cellen der du helt vil vises. Så hvis du vil ha en total for området B3: B20, og du vil at det skal vises i total B21, velg cellene B3 til B21. Deretter klikker du på Autosummer verktøyet. Den totale satt inn av Excel i celle B21 er summen av alle delsummer i kolonnen.

 Hvis du bruker en veldefinert data bord, så du kan også være lurt å bruke den inne delsummer funksjon av Excel. Dette fungerer spesielt godt hvis du trenger delsummer basert på en endring i en bestemt kolonneverdi. For eksempel, et bord slike produkter i en kolonne, og mengder av andre verdilister i den andre. Du kan delsummer og totalsummer i denne tabellen satt inn av følgende trinn:

  •  Sortere tabellen etter verdiene i produktene kolonnen.
  •  Velg delsummer i Data-menyen. Excel viser Delsum dialogboksen.

     Figur 1. Delsum dialogboksen.

  •  Sikre at eventuelle endringer i listeboksen er satt til å produsere.
  •  Bruk funksjonen listen bør settes til Sum.
  •  Bruke listen for å legge til en delsum i boksen velger kolonnene som delsummer bør legges.
  •  Sørg for at følgende oppsummering data er aktivert.
  •  Klikk på OK.

 Excel tips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Excel trening. Dette tipset gjelder for Microsoft Excel 97, 2000, 2002 og 2003. Du kan se en versjon av dette tipset for Båndet av Excel finnes her: Bruke delsummer og totalsummer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha