Bruker bloggen din som våpen

 Det er en fin linje mellom å uttrykke begrunnede klager eller kritikk, og bruker bloggen din som våpen. Presse eller utpresse noen - eller trusselen om det - er helt feil, og har ingen plass i verden av profesjonell blogging.

 Det er upassende å bruke bloggen som et verktøy for hevn. Bare fordi et stort apparat merkevare levert feil kjøleskapet til deg betyr ikke at du trenger å skrive ond blogginnlegg om selskapet i håp om at leserne vil slutte å kjøpe dette merket. Hvert selskap gjør enkle feil og ikke gå glipp av en dose av forferdelig PR og en rasende mobb, derimot, fortjener ingen sjanse til å gjøre det rette.

 Det er der det grå området ser ut - som om selskapet hadde sjansen til å gjøre ting riktig, og likevel fortsatte å blåse det opp? Hva hvis kunden kontinuerlig lovet for mye og underdelivered? Hva hvis du har bevis for at dette ikke er en isolert episode, men en systemisk problem i et selskap som virkelig påvirker sine kunder på en negativ måte?

 Noen mennesker har uttrykt slike klager på sine blogger eller sosiale nettverk. Andre har truet med å uttrykke sin misnøye i håp om at selskapet gjør det rette stedet for å håndtere den dårlige PR. Når er det akseptabelt å kalle et merke eller en person for negativ atferd? Det er en tøff en.

 Fordi dette er en veldig personlig avgjørelse, her er noen spørsmål å seriøst vurdere før du foretar en slik drastisk handling:

  •  Hvordan vil dette påvirke din personlige merkevare? Vurder om skriving av en kritisk funksjon er sammenfallende med din personlige merkevare. Du må bestemme om du ønsker å bli kjent kalle folk på deres Incongruent atferd. Vurder også at hvis din merkevare generelt fokuserer på den positive siden av ting, kan leserne se på deg annerledes når du skriver denne type negativ blogginnlegg.
  •  Er selskapet / person engasjert i nettet og sosiale medier? Hvis ikke, må du avgjøre om det er riktig å gi uttrykk for dine klager i et medium der du tydelig har overtaket.
  •  Vil blogginnlegget virkelig bidra til å beskytte andre forbrukere? Hvis dine intensjoner er ærlige å advare leserne, vurdere om det er andre måter du kan oppnå dette målet uten å skrive negative ting.
  •  Er du villig til å alltid har publisert denne bloggen? Når du har publisert innlegget ditt, er det ingen vei tilbake. Selv om du sletter meldingen, vil den leve videre i Internet arkiver permanent.
  •  Er du sikker på at det er ingen juridiske konsekvenser for dine handlinger? Store selskaper har store juridiske avdelinger. Hvis en del av det du skriver er strengt tatt ikke sannheten, kan du bli saksøkt for injurier.
  •  Denne klagen kan slå tilbake på deg? Det er hundrevis av måter å gjøre denne typen situasjon kan slå tilbake på deg. Du kan sjekke med av andre bloggere, redusere nivået av tillit folk har i deg, eller bli mål for angrep selv.

     Dette gjelder spesielt hvis problemet er med en annen person i stedet for et selskap - som uunngåelig en annen side av historien som til slutt kan få mer oppmerksomhet enn din.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha