Cold Climate Hage

 Hvis du er en ivrig gartner, så er du sannsynligvis kjent med hardførhet Zone Map, som den sonen der du bor. Sonene 2, 3 og 4 er kaldt klima områder der vekstsesongen er bare 110 frostfrie dager, og jorda er en blanding av leire og sand.

 Cold-klima hagearbeid kan være utfordrende, men mange gartnere dyrke planter hell i sine kalde soner. Foreta målinger før den første spaden av skitt. Her er noen ting du bør vurdere før du tar det første spade skitt i hagen din:

  •  Abonner på flere postordre barnehage kataloger. En god sentral katalog vil inneholde et sonekart og identifisere hvilke planter er kaldt hardfør. Det finnes også spesialiserte kataloger for ulike soner.
  •  Kjenn din sone og valgte sonespesifikke planter. Hvis du bor i sone 2, til et anlegg hardfør sone 4 har merket ikke kjøpe.
  •  Hvis du kan handle på en barnehage i person, stille spørsmål om hvor mye vinter beskyttelse for dine planter trenger. En god barnehage kan anbefale et bredt spekter av kald-hardføre planter til hagen din, med instruksjoner om planting, vekstsesong, og beskyttelse av vinteren.

 Den korte vekstsesongen, tidlig frost, tung snø og arktiske vinder er ikke de eneste utfordringene for kaldt klima gartnere. Store høyder er også et hinder. Planter til å trives, de trenger et godt rotsystem nok luft, næringsstoffer og fuktighet vil etablere. Mangel på land i stor høyde er en alvorlig begrensning. Bedrock er vanlig i store høyder, så det er nødvendig å skape tilstrekkelig grunn over base på plantene i et kaldt klima områder.

 Cold-klimahage soner har nylig blitt ytterligere klassifisert som mikro klima der vekstforhold og værmønstre forskjellig. Ta en titt på naturlige planter i ditt område, og hvor de vokser og trives i dine mikroklima. Noen typiske kaldt klima mikroklima er:

  •  Sunny men skjermet. Planter hele tiden i solen, men skjermet fra vinden, vanligvis trives best i de varmeste kalde soner.
  •  Dyp skygge. Planter som vokser naturlig i skyggefulle områder trenger ekstra fuktighet, men også risikoen for tidlig frysing fordi fuktigheten i jorda fryser raskere enn i solfylte områder.
  •  Kalesjer. Planter i en tildekket, dekket områder som beskyttelse mot vind og sol, og jorda er dypere.
  •  Eksponert for vind og sol. Planter som er stadig i åpen vind og sol har vanligvis små blader og blomster, forekomsten av blad rust.

 Utfordringen med kaldt klima hagearbeid kan være svært tilfredsstillende. Ikke glem å se på de plantene som vokser naturlig i miljøet, undersøke hvorfor og hvordan de trives i tøffe forhold, og velg planter som er sonespesifikke, og hagen din vil låne skjønnhet gjennom hele vekstsesongen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha