Data som påvirker dannelsen av den kristne gamle testamente

 I de to siste århundrer før Jesus, de jødiske skriftene oversatt til gresk begynte å komme sammen for å danne den kristne Bibelen, særlig Det gamle testamente. Disse dataene er viktig for utviklingen av Det gamle testamente:

  •  30-33 CE, siterer Jesus mange passasjer fra De hebraiske skrifter, men la hans etterfølgere uten ramme for en "bibel".
  •  40-60 CE: Saint Paul sitater fra De hebraiske skrifter, men drøfter ikke lister eller en kanon.
  •  150-160 CE: Justin Martyr refererer til den hebraiske bibelen som "skrifter" for kristne.
  •  363 CE: The Council of Laodikea begrensede målinger i kirken til de aksepterte bøker, men den 60. uttalelse umiddelbart etter, som består av en liste over bøker, er mye omstridt som inautentisk og doesn 't inkluderer Åpenbaring.
  •  367 CE: Festlig Letter Athansius gir den første omfattende liste over gamle og Det nye testamente bøker for kristne, og selv bøker som ble verdsatt, men ikke inkludert, samt noen få titler generelt avvist. De fleste forskere er enige om at dette er virkelig den første listen i besittelse av den kristne kanon av Bibelen.
  •  1546 CE: The Council of Trent i den katolske kirke er den offisielle listen over Det gamle testamente, og fra nå av, katolikker bekrefter deres bruk av "Deutero-Canonical" bøker i sin gamle testamente.
  •  1950 CE: Den hellige synode av den gresk-ortodokse kirken gjør sin avgjørelse på det gamle testamentet, inkludert Ezra 2 og 3 Maccabees. Det setter 4 Maccabees som vedlegg.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha