De fant en hule med forhistoriske pungdyr fossiler 15 millioner år

De fant en hule med forhistoriske pungdyr fossiler 15 millioner år
En gruppe forskere har oppdaget et forhistorisk hule med pungdyr fossiler 15 millioner år inne Australia. Dyr bærer en slående likhet med dagens kenguruer og koalaer.
 Forskerne avdekket en skattekiste av vakkert bevarte fossiler, inkludert 26 hodeskaller av utdødd wombat lignende pungdyr. Det har blitt kalt Nimbadon lavarackorum, og er en skapning på størrelse med en sau med store klør. Funnet er publisert denne uken i Journal of Vertebrate Paleontology.
 "Vi åpnet et vindu til fortiden at Australia hadde ikke engang et snev. Det kaster nytt lys over en av de merkeligste dyrene du kan tenke," sier paleontolog Mike Archer ved University of New South Wales, medforfatter rapport. Oppdagelsen antyder at primitive dyr beveget seg i flokker som dagens kenguruer, sier paleontolog Karen Black, som ledet forskerteamet.
 Forskere har gravd i Rivers fossil området i nordvest Queensland siden 1990 og oppdaget de første Nimbadon hodeskaller i 1993. I øyeblikket er et mysterium hvor mange dyr de hadde ferdige sammenkomst. En mulig teori er at ved et uhell falt i en hule skjult av vegetasjon åpning i høst og døde eller ble fanget.
 Blant hodeskaller har de dukket opp ennå valp i rugepose av mødre, slik at studien hvordan utviklet. Analysen antyder at valpene utviklet svært likt måten dagens kenguruer, sannsynligvis født etter en drektighetstid på en måned og så krype til posen for å fullføre sin utvikling, slik det er forklart svart.
 Den Nimbadon også kan ha noe til felles med en annen pungdyr, og skapningene hadde store klør som kan brukes til å klatre i trær, som gjøre koalabjørner.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha