De to hjerner

Vi vet hjernen er delt i to halvkuler som er forbundet med corpus callosum, som i sin tur utgjøres av fibre 300 millioner axonene.

Siden arbeidet med Sperry, Vogel og Boyen i 1960, ble det funnet at de to halvkulene er komplementære og arbeide sammen, men med svært forskjellige funksjoner.

Den venstre hjernehalvdelen er spesialisert i oversettelsen av den oppfatning av middels til logiske representasjoner. Dens funksjoner inkluderer alt relatert til språk og strukturert tenkning på dette grunnlag: lesing, skriving og regning.

Tenk metodisk og lineær, som arbeider med alt relatert til digital kommunikasjon. Kategoriserer og organiserer innkommende informasjon, assosiert med erfaringene i det siste og prosjekt det avtaler med fremtiden.

Det representerer vår rasjonelle og enhetlig del, singularizándonos som individer. Det er hva jeg sa, og siden da, er separert og isolert fra resten av folket. Alt blir TU, faller i bevisstheten og bipolar).

Den høyre hjernehalvdelen er høyt utviklet for enhetlig oppfatning og forståelse av komplekse sammenstillinger, konfigurasjoner og strukturer. Get omfatter alle basert på en av sidene av små som er.

Det er tidløst, det tar vare på dette og tenker i bilder. Den er koblet til ALL. Det er visuelle og kreative, ta sjanser og svare på følelser. Den har en foreldet språk som svarer til en primitiv aritmetikk, men med en ekstremt nøyaktig evne til å lede oppfatning av settene.

I hver av oss er det en overvekt av halvkule. I de dominerende høyrehendte er den venstre hjernehalvdel og høyre lefties.

Som en analogi, kan vi si at folk med overvekt av venstre hjernehalvdel "er i stand til å se det siste treet av en hypotetisk skog, men kan ikke se skogen som helhet." De har en "mikroskop" som tillater dem å se alle detaljene i det siste treet. På den annen side, i overveiende høyre hjernehalvdelen, har en "periskop" som tillater dem å "se skogen som helhet, men ikke isolert treet."

Vi bør sikte på å integrere disse to halvkuler på en "zoom" som ville tillate oss å nærme seg eller bevege seg bort på vilje. Full utnyttelse av hjernen som fører oss til den helhetlige, i stand til å integrere den rasjonelle delen med den emosjonelle siden av menneskelig tanke.

I vår kultur og derfor i vår vestlige utdannelse, vekt i venstre hemisfære. Vi er opplært til å tenke med logikken i hendelsene, hjelp fra barna, repetisjon som en form for "trening" underbevissthet.

På den annen side er den venstre hjernehalvdelen den enkleste å måle og angi en etikett IQ slik at hver person som mer eller mindre intelligent. Imidlertid har det vist seg at det ikke er noen direkte sammenheng mellom høyt IQ og "suksess" i livet. Dette er fordi når det gjelder å vurdere elevene, er de "skjulte" mulighetene i den høyre hjernehalvdelen ikke tatt hensyn til. I dag er åtte typer intelligens overveid.

Så jeg påpekt en rekke øvelser som letter aktivering av den høyre hjernehalvdelen:

Gå eller idrett generelt. Hvis kroppen beveger seg, er den høyre hjernehalvdelen aktivert. Spill alene eller med tekster musikk du ikke forstår Tegn bilder eller visuelle representasjoner av dine mål og ideer Ved hjelp av humor Vise bilder med sinnet. Einstein sa "bare sjelden tenker i ord"

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha