Del ressurser i et nettverk

 Tommy jobber på et kontor, der de har bare noen få nye medarbeidere, så han er i ferd med å installere et nettverk for ansatte å bruke. Han lurer på hva slags ting kan deles over nettverket, og hvordan de deler.

 En av de kraftigste funksjonene i Windows er muligheten til å bruke ressurser på nettverkssystemer som om de var lokalt på systemet ditt. Det finnes to hovedtyper av ressurser som kan deles: skrivere og filsystemer. Tanken er at du kan konfigurere systemene slik at alle ikke trenger å ha en skriver fysisk koblet til maskinen sin, og ikke alle systemer har rikelig med diskplass. I stedet kan skrivere være spredt på tvers av organisasjonen og delt, og bare noen systemer trenger en stor mengde diskkapasitet, så lenge den er delt.

 Skrivere

 Nettverksskrivere kan konfigureres som delte enheter slik at andre kan bruke på nettverket. Hvis du har Windows 7, kan du gå til Start | Enheter og skrivere. Hvis du bruker Windows 8, skriv Kontrollpanel, og klikker du på Enheter og skrivere. Windows viser Enheter og skrivere dialogboksen.

 Figur 1. Enheter og skrivere dialogboksen.

 Høyreklikk på skriveren du vil dele, og velg Skriveregenskaper fra kontekstmenyen. Windows viser dialogboksen Egenskaper for den valgte skriveren. Innholdet i dialogboksen avhenger av egenskapene til skriveren. Kontroller at kategorien Deling.

 Figur 2. Kategorien Deling av dialogboksen skriveregenskaper.

 Klikk Del avkrysnings denne skriveren og eventuelt endre Del navnet på skriveren.

 Avhengig av konfigurasjonen av dine spesifikke installasjoner som kontrollerer for deg eller fjern merket i Render utskriftsjobber på klientmaskinene sjekk boksen. Hvis det er merket, skjer all behandling før raden av jobben på klientmaskinen. Hvis ukontrollert, gjør datamaskinen skriveren til å behandle som vert for alle utskriftsjobber via den.

 Når du er ferdig deler skriveren, klikk OK for å lukke dialogboksen for skriveregenskaper. Skriveren er nå tilgjengelig for andre på nettverket. For å få tilgang til den delte skriveren fra en annen systemtilgang, gå til dette systemet, når du bruker Windows 7-systemet, velger du Start | Enheter og skrivere, og klikk på Legg til skriver. Hvis systemet bruker Windows 8, skriver Kontrollpanel, og klikker du på Enheter og skrivere, og klikk deretter på Legg til skriver alternativet, øverst i dialogboksen. Windows vil starte veiviseren for skriver.

 Figur 3. Veiviseren for skriver.

 Klikk det andre alternativet, og systemet begynner umiddelbart søker etter tilgjengelige skrivere i nettverket. Etter at alle skrivere er funnet, velger du navnet på den skriveren du vil bruke, og klikk på Neste. Nettverket er lagt til i listen over tilgjengelige skrivere på datamaskinen. Klikk Fullfør for å fullføre prosessen.

 Mapper og diskstasjoner

 Arkivmapper, og fulle disker kan deles nettverkstilkoblede systemer, og fremgangsmåten er den samme som for deler av en skriver. Ved hjelp av Windows Utforsker, høyreklikker du mappen du vil dele med andre på nettverket, og velg Del | Bestemte People. Windows vil da vise Fildeling dialogboksen.

 Figur 4. fildeling dialogboksen.

 Dialogboksen ser ut som den gjør fordi jeg klikket på pil ned til venstre for knappen Legg til og velg Alle fra listen. Da jeg deretter klikket på knappen Legg til, er "Alle" gruppen lagt til på listen over de som har tilgang til mappen min.

 Når en person eller en gruppe som tillot det mulig å få tilgang til mappen, er tillatelsesnivået for din supplement "Les". Dersom gruppen er lagt til "Alle", så la lese dette alle i nettverket fra den delte mappen. Ved å klikke på pil ned ved siden av lese innstillingen kan du endre visse rettigheter til noe annet, som for eksempel å sette dem i stand til å skrive til mappen. Når du har stilt inn ønsket nivå av tillatelse, klikker du på Del-knappen for å legge inn forandringene.

 Dele en hel stasjon er å dele ligner på en mappe, men mekanikken er litt annerledes. I Windows Utforsker, høyreklikker du på stasjonen du vil dele, og velg Del | Avansert deling. Windows viser kategorien Deling av stasjonen i dialogboksen Egenskaper, og du må dele på knappen Avansert i dialogboksen. Windows viser dialogboksen Avansert deling.

 Figur 5. Avansert deling vinduet.

 Klikk for Del denne mappen. Du kan da endre noe av Share navn. Hvis du er klar til å dele, og klikk på OK for å fullføre prosessen.

 Dette tipset gjelder for Windows 7 og 8.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha