Delvis sprukket blindtarm Symptomer: årsaker og behandling

Tarmen består av tykktarm, endetarm, analkanalen, og cecum; tillegget er ca 4 inches lange og er koblet til cecum. Funksjonen av vedlegg er ennå ikke kjent, men eksperter postulere at det bidrar til den gunstige bakterier re-kolonisere tarmen etter infeksjon.

Vedlegget kan bli betent og fylt med pus i tilfelle det er en mageinfeksjon som sprer seg til det, eller om det er en hindring som okkluderer området innsiden av vedlegg. En delvis sprukket blindtarm er en livstruende tilstand. Rettidig diagnose og riktig ledelse er avgjørende.

Standard behandling prosedyre for å håndtere en sak av blindtarmbetennelse er appendektomi, dvs. kirurgi for å fjerne tillegget.

Årsaker og symptomer på delvis sprukket blindtarm

I det store og begynner tilstand med blindtarmbetennelse, eller en inflammasjon av organet som er preget av uutholdelig, pinefull smerter i høyre del av buken. Det vil være som følger oppkast, feber og forstoppelse veksler med diaré og hevelse i magen.

I tilfelle tillegget ikke er spaltet i løpet av 24 - 72 timer etter at symptomene starter, kan tillegget sprekke. Følgelig utvikler vedlegget en rift, slik at innholdet lekker inn i resten av magen, innstillingen av infeksjoner, slik som septikemi.  Vedlegget er fylt med puss og som et resultat av trykket i tillegget øker raskt.

Etter hvert som trykket øker, kan mengden av blod som strømmer gjennom veggen av vedlegg avtar. Vedlegget er sultet av blod og begynner å dø. Muskulære veggen i ett område av tillegget vil bli veldig tynn, og det vil bryte åpne, slik at pus fra innsiden av vedlegg til utstråler ut i bukhulen.

Når vedlegg ryker, kan du føle deg litt bedre som uutholdelige smerter avtar. I en kort stund, pus-fylt abscesser utvikle rundt vedlegget. Peritonitt setter inn, det vil si en infeksjon i bukhinnen. Betennelser og smerter som hadde sunket, vil spre seg gjennom magen, og vil forverre med hver bevegelse.

En delvis sprukket blindtarm er definitivt en livstruende tilstand, og kan meget vel føre til dødsfall. Det er mest avgjørende for å diagnostisere blindtarmbetennelse eller abscess av vedlegg omgående. Når symptomene blir tydelige, er det viktig å gjøre en veldig rask og riktig diagnose og starte den mest passende type behandling for å avverge komplikasjoner, inkludert død.

Behandlingstilbud for Delvis sprukket blindtarm

Legen må straks få presis diagnose og omfanget av spredningen av infeksjonen. Han vil typisk prøve å styre peritonitt før gjennomføre appendektomi og hindre blodforgiftning fra å sette inn.

Behandlingsregimet består av drenering av pus fra bukhulen og kjemper infeksjonen med antibiotika i nesten 8 uker.

Noen eksperter på den andre siden anbefaler excising ut sprukket blindtarm umiddelbart, uten å kaste bort tid og deretter administrere infeksjon; gitt at, lover den en raskere bedring og mindre postoperative komplikasjoner, spesielt hos barn.

En sprukket blindtarm fører til død i noen få tilfeller. Ubehandlet og neglisjert, er peritonitt kjent for å spre seg raskt, forårsaker sepsis. En kaskade av reaksjoner forekommer, etter hvert som forårsaker septisk sjokk, noe som kan resultere i en multippel organsvikt, og følgelig død.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha