Den kvinnelige sjimpanser som lekte med "dukker"

Den kvinnelige sjimpanser som lekte med
Unge sjimpanser spille forskjellig avhengig av deres kjønn, på samme måte som menneskebarn. Selv om både mannlige og kvinnelige sjimpanser spille med trepinner i sine første leveår, bare hunnene ofte brukt som om de var "dukker", på jakt etter dem som mor sjimpanser ta vare på ungene sine. Studien er publisert i tidsskriftet Current Biology.
Nye observasjoner fra mer enn 14 år med observasjon av sjimpanser Kanyawara samfunnet i Kibale nasjonalpark i Uganda. Funnene tyder på at den økende tendens, i alle kulturer, jentene spille mer med dukker enn gutter er ikke bare et resultat av en stereotyp sosialisering, men en del av "biologiske predilections". "Dette er første bevis på en dyrearter i naturen som objekt spill skiller mellom menn og kvinner," sier Richard Wrangham av Harvard University, medforfatter av studien.
 Tidligere studier med feste aper hadde også foreslått en biologisk innflytelse på valg av leketøy. Når de unge apene ble tilbudt seksuelt stereotype leker, hadde en tendens kvinner å velge dukker og leker hanner ansett som mer "maskuline", som biler og lastebiler.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha