Den marine ormen knivstikking sine ofre, sett i Spania

Den marine ormen knivstikking sine ofre, sett i Spania

Forskningsgruppen for EU-US Marine Biodiversity, koordinert av professor Juan Pintos Junoy ved Universitetet i Alcala de Henares, oppdaget for første gang i vårt land nærvær Ototyphlonemertes duplex, en merkelig marine orm som har steiner i hodet og stikker sine ofre ved å bruke en pekepenn.

Det er en slags gruppe nemerteans, lange, slimete ormer kjent i Spania siden slutten av forrige århundre. Evolusjonært er de første virvelløse dyr har en komplett fordøyelseskanalen. Normalt de opererer som rovdyr i marine økosystemer basert bruker en snabel eller bagasjerommet for å fange sitt bytte.

Men noen av dem, som Ototyphlonemertes duplex, ha en form for driv eller som kan bli erstattet av reserve. Noen ganger blad av denne spesielle våpen kan svekkes eller bryte etter et pent angrep, men nemerteans plassert inne to hulrom i kroppen som et spiskammer hvor lagres opptil seks reserveblad.


Prefikset begynner høsten med navnet kommer fra steinene i hodet, likner møtes auditive funksjoner, og tjener til å orientere sanden. Dupleks Ototyphlonemertes må finne sin plass i sand snøskred å krype i begge retninger, og øynene ikke tjene dem fordi de er blinde, derfor følgende stavelsene i hans navn. For å fortsette etymologi, må jeg si at Nemertes, som er navnet på et hav nymfe, refererer til gruppen de tilhører, nemerteans.

Den duplex navnet refererer til de to forholdene som har hoved steiner. På grunn av vanskelighetene med å undersøke denne gruppen av virvelløse dyr, noen forskere har de betalte kostnader oppmerksomhet, skjønt nemerteans uten å være rik, er ikke weirdos havbunnen. I vårt land 76 arter er kjent, mindre enn 20% av disse er i Europa.

(0)
(0)
Tags
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha