Den tidlige jorden "slukt" et objekt som ligner Mercury

Den tidlige jorden

Mer enn 3500 millioner år siden, Earth "slukt" en svært lik Mercury kosmisk objekt som rammet henne. Så velg et team av geochemists ved Universitetet i Oxford i en artikkel publisert i Nature.

Eksperter sier at ulykken var medvirkende i utviklingen av livet slik vi kjenner det, fordi det ga kjernen av planeten vår noen radioaktive elementer som vil være viktig for dannelsen av magnetfeltet. Dette beskytter jorden fra stråling fra verdensrommet, konstant bombardert.


Ifølge forfatterne av studien, for fremveksten av en struktur som jordas magnetfelt er nødvendig for å holde seg på kjerne visse radioaktive grunnstoffer som kalium, thorium og uran forfallet varme avgis. Men disse forbindelser som binder med oksygen danner oksyder meget lett, må ikke blandes sammen med jern som integrerer de fleste av kjernen.

Derfor, i prinsippet de ikke skal være i nærheten, men i nærheten av overflaten. Oxford forskere har imidlertid oppdaget at en viss sulfider, noen svovelforbindelser hvori oksygen er til stede, begunstiger kombinasjonen av jern og radioaktive elementer. Spørsmålet er, hvordan de får til hjertet av planeten?

I hans syn, kan dette være på grunn av en kollisjon med et himmellegeme på størrelse med Mars, men mye som Mercury i komposisjonen, rik på svovel og lite oksygen.

Eksperter understreker at denne ideen ikke bare forklarer at uran har holdt seg i Jordens kjerne, noe som vil resultere i vår endte med magnetfelt, som har eksistert i 3500 millioner år siden, men det passer med en hypotese om at månen Det ville ha dannet etter en lignende katastrofe.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha