Det skjedde for 150 år siden: Nobel patentert nitroglyserin

Det skjedde for 150 år siden: Nobel patentert nitroglyserin

En eksplosjon hadde forlatt markerte ansiktet av italiensk kjemiker Ascanio Sobrero i 1840. Det var i Paris i laboratoriet av Théophile-Jules Pelouze mens han studerte virkningen av salpetersyre og analysert på ulike stoffer og noen eksplosiver ble oppnådd, som nitrocellulose . Et annet medlem av denne familien er nitroglyserin, som han oppdaget i 1847. piroglicerina ringte og varslet om at det var umulig å håndtere det trygt. Faktisk, jeg holdt oppdagelsen hemmelig for et år.

På sytten, Alfred Bernhard Nobel svenske hadde litterære smak, men hadde bestemt seg for å forfølge kjemi. Faktisk, reiste han til Paris i 1850 for å studere med Pelouze. Derfra kontaktet han Ascanio Sobrero. Nobel prøvde å temme det farlige stoffet, først i St. Petersburg, hvor Alfred far hadde satt opp en fabrikk og gruvedrift maskineri ville bryte kort tid etter, og deretter i Sverige.

En uke før han var tretti, den 14 oktober 1863, fikk han patent på en prosedyre for at olje eksplosiv handling på en kontrollert måte. I 1864, broren Emil og flere arbeidere døde av en eksplosjon i våpenfabrikken som Nobel hadde i Stockholm, noe som ytterligere stimulert hans vilje til å mestre sammensatte.

Dette oppnås ved innvirkning av salpetersyre på glycerin, tilsetning av svovelsyre. Det er en svært lik glyserin, selv om noe tykk gulaktig oljeaktig væske. Det virker ufarlig, men kan eksplodere med bare riste det, og det gjør det veldig kraftig. Og det er at spaltningen frigjør store mengder gasser. To molekyler av nitroglyserin resultat myk sytten, noe som betyr at 380 liter 454 gram generere gass ved omgivelsestrykk og -temperatur. I 1867 klarte Nobel å stabilisere slik at ble absorbert i silika kiselgur. Patent eksplosiv gjorde ham rik med bare førti år.

Nitroglyserin brukes også som en vasodilator i noen hjertesykdom, en effekt som William Murrell og beskrevet i 1879. Alfred Nobel selv, som han ble foreskrevet og en halv måned før sin død 10. desember 1896 skrev: " Det er ironisk at jeg foreskrevet nitroglyserin internt! Trinitrin ringe, for ikke å skremme folk. "

Andre vitenskapelige kalenderdager regnet i avsnittet skrevet av Moncho Núñez. Du kan lese den på nummer 389, veldig interessant.

Hvis du ønsker å få denne saken, be om et abonnement eller laste det ned via iPad app i App Store. Du kan også kjøpe den fra Zinio eller Kiosk og mer.
Og hvis du ønsker å motta hver måned bladet veldig interessant i postkassen din, går våre plass abonnementer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha