Det verste drunken hjernen reagerer på fare

Det verste drunken hjernen reagerer på fare
Den første studien av effektene av alkohol ved magnetisk resonans avslører at forbruket reduserer følsomheten i hjerneområder som gjenkjenner trusler og øker aktiviteten av de involverte i belønning.
 I nådde denne konklusjonen, Marina Wolf og hans kamerat Rosalind Franklin studert hjernen til tolv friske forsøkspersoner som var sosiale drikkere. I perioder med lengre enn 45 minutter, fikk deltakerne alkohol eller intravenøs saltvann mens de ble vist bilder av engstelig ansiktsuttrykk og nøytral. Ved å sammenligne hjerneaktiviteten i begge tilfeller, fant forskerne at når deltakerne fikk placebo ansiktsuttrykk av frykt utløst økt aktivitet i amygdala, Insula og parahippocampal gyrus. Men de samme hjerneområder knapt reagert for de livredde ansikter når de fagene hadde konsumert alkohol. Alkohol øker også responsen fra striatale hjerneområder som er viktige komponenter i belønningssystemet.
 Ifølge Franklin, resultatene forklare hvorfor alkohol "tillater oss å nærme seg en fremmed på en fest?, Men også gjør oss mer sårbare for å begrense oss til en diskusjon eller en kamp.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha