Effektene at ledigheten har kriminalitet

 Det kan ikke komme som en overraskelse at det er en sammenheng mellom arbeidsledighet og kriminalitet og arbeidsledighet er en viktig motivasjonsfaktor i ranet, innbrudd og voldelig kriminalitet som kan ha en økonomisk motivasjon. Arbeidsledigheten er bare knyttet til visse typer forbrytelser som hovedsakelig begått av menn uten høyskoleutdanning. Lavere lønn, men har en større effekt på kriminalitet, siden lave lønninger ikke kan gi arbeidstakere med alt de ønsker og trenger.

 Tyveri og innbrudd

 Den sterkeste sammenhengen mellom arbeidsledighet og kriminalitet er funnet med tyveri og ran forbrytelser, åpenbart fordi individer uten inntekt er desperat etter penger, stjele, eller stjele ting de trenger eller kan selge i bytte for penger. Disse forbrytelsene er vanligvis utført av menn med lav utdanning. Ifølge Journal of Economics og statistikk, lønn for mindre dyktige, mindre utdannede menn ble redusert fra 1979 til 1992, som fører til en økning i kriminaliteten. Fra 1993 til 1997, lønn for samme type arbeid økt, og kriminaliteten har gått ned.

 Aggresjon

 Arbeidsledighet og lavere lønn er også knyttet til høyere forekomst av aggresjon, siden penger, ikke bare hat eller hevn, kan være et mønster av voldelig kriminalitet. Som med tyveri og innbrudd, eksisterer denne sammenhengen i tilfeller av aggresjon bare i menn uten en høyskole grad.

 Voldtekt og drap

 Siden penger er sjelden en grunn for voldtekt eller drap - konsekvensene av disse forbrytelsene langt større enn noen økonomisk vinning - det er ikke en sterk sammenheng mellom disse forbrytelsene og arbeidsledighet eller lavere lønn. Dette viser at arbeidsledigheten påvirker visse forbrytelser - de med økonomiske motiver - men hever ikke kriminalitet i alle områder av kriminalitet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha