En gammel stoffet kan ende fedme

En gammel stoffet kan ende fedme
Forskere ved Institute of Life Sciences ved University of Michigan har funnet ut at amlexanox, et stoff som ble foreskrevet før nå for behandling av astma, kan ende fedme og diabetes. Ifølge publisert Alan Satiel og kolleger i tidsskriftet Nature Medicine, en av grunnene til at vekttap dietter er ineffektive når det kommer til vekttap hos noen mennesker når kroppene deres tilpasse seg redusert kalori bremse stoffskiftet til "forsvare kroppsvekt" og ikke tillate "selv et gram fett er tapt." Amlexanox virker ved å endre metabolske responsen lagret overflødige kalorier, og dermed blokkerer genene som gjør stoffskiftet stå unødvendig. Dermed kroppen forbrenner mer energi og mindre fett butikker.
 I sine eksperimenter med mus, har forskere funnet at stoffet hjelper folk ned i vekt både overvektige mus ved genetiske årsaker som å fetende ved å spise en høy-kalori diett. Og sist men ikke minst, behandling utbedret noen metabolske problemer som diabetes eller fettlever.
 Stoffet har vært tilgjengelig i Japan i over 25 år, så hvis det er vist at effektiviteten er lik hos mennesker enn hos gnagere kan brukes ganske snart til å behandle fedme, og opphøyet til status for global epidemi.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha