En uke i livet til en Formula One driver

 Vi liker å tro at du kjører en racing flat-out ville være lett, men det er det ikke, selv om du har masser av talent. En moderne Formula One driver har måttet jobbe veldig hardt hvis han kommer til å vinne et løp. Noen ganger drivere jobbe 15 timer i døgnet på sporet og deretter tilbringe nettene å tenke på hvordan du gjør det bedre. Formula One racing er ikke en oppgave for klokke-overvåkere.

 Her er et eksempel på hvordan uken av en Grand Prix kan panorere ut etter en driver:

 Torsdag: The Formula One driver er flyr i kretsen og tilbringer litt tid med laget, sjekke at bilen hans er OK og utarbeidelse av strategien for helgen. Han deltar vanligvis minst én pressekonferanse og skrive autografer til de mange autografjegere jakter ham rundt. På kvelden tar sjåføren vanligvis en del i en sponset funksjon eller trykk på middag, før han flyktet rundt 22:00 for å gå til sengs.

 Fredag: Øv starter veldig tidlig fredag ​​morgen, spesielt som team sjåførene har meldt seg for de ekstra to-timers test session. Sjåføren vanligvis får jobb på ca 08:00, og går gjennom dagens program med teamet. Sjåføren tilbringer det meste av resten av dagen i praksis og tekniske gjennomganger, når laget vil evaluere oppsettet av bilen og dens ytelse. Da vil han følge flere pressekonferanser. Blant alle disse andre oppgaver, føreren av den første heat, som definitivt fullfører startrekkefølgen for lørdagens hoved kvalifisering. På kvelden, vanligvis deltar han en annen sponsor-funksjonen, som kan kjøres på ganske sent.

 Lørdag: Lørdag er en veldig viktig dag, fordi det som skjer i dag avgjøre rutenettet for søndagens løp. Sjåføren bor to treninger i morgen og deretter en varm opp før egentlig kvalifiserer bilen hans. Han må sørge for at alt er helt perfekt med bilen sin, fordi han har bare én runde for å få sin tid - hvis han gjør en feil og spinning av jobb eller lider et mekanisk problem kunne han finne seg umiddelbart begynne iden av grillen. Hvis klassifiseringen går bra og tiden sjåføren sette den inn i en av de tre øverste plasseringene, deltar han en spesiell pressekonferanse, kringkastet over hele verden. Etter pressekonferansen han har flere gjennomganger med teamet og noen flere pressekonferanser for å delta. Hvis en funksjon er planlagt for lørdag kveld, må han leve det, også, selv om det ikke utført for sent fordi sjåføren for å få en god natts søvn før løpsdagen.

 Søndag: Race dag er uten tvil den viktigste og travleste dag i uken. Mens i det siste, drivere kan bare noen få minutter før løpet startet igjen, hoppe i bilen sin, og så gå hjem så snart det rutete flagget kom ut, det er ikke lenger tilfelle. Dagen er ofte forbundet med alt fra oppvarming og møte sponsorer til dag parader og etter løpet rase funksjoner. Og hvis føreren ikke kan få et helikopter i kretsen han kunne finne seg selv å måtte stå opp enda tidligere til lunger forårsaket ved å slå fansen.

 Mandag: Hvis en sjåfør er heldig han vil våkne opp i sin egen seng på mandag morgen - men det er igjen med en gang. Selv om han var sliten og kanskje det blir litt sår fra løpet, må han gå på treningsstudio for et par timer for å sørge for at han holder seg i form. Mandag ettermiddag, da han kalte for en sponsor rolle, vil han fly til en av de europeiske låter klare for den uken for å få testplan.

 Tirsdag: Mindre enn 48 timer etter Grand Prix, var Formula One driver tilbake i cockpiten, jobber hardt på utvikling og forbedringer for neste løp. Lagene vil eksperimentere med nye deler eller andre set-ups for å prøve å gjøre bilen raskere. Test av en formel en bil er en brutal jobb, og sporet vanligvis holder åpent fra 09.00 til mørket. Når driveren vanligvis tilbringer noen timer med laget, som arbeider gjennom en teknisk debriefing av testen, for middag og så kanskje et intervju med journalister.

 Onsdag: Nok en dag med testing, selv om en driver kunne fly hjem i kveld for å bli klar for Grand Prix neste uke. Gode ​​lag har som regel en eller to testere for å lette arbeidsbelastningen på sine faste sjåfører, fordi det gir ingen mening til sine stjerner fullstendig knust for neste løp.

 Til tross for alt han har å gjøre i livet sitt, være rask i en racerbil og arbeider med sitt team er fortsatt den viktigste delen av jobben til en Formula One driver. På slutten av dagen, er en Formula One driver den eneste personen som avgjør om laget vinner eller taper. Han er den som risikerer livet sitt på jobben, er det han som bestemmer hvor bilen skal settes opp, og han er den som får æren - eller skylden - for hvordan ting går på søndag ettermiddag.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha