Endringen: en kilde til godt lederskap

Les den andre delen

Publius Syrus: "Det er glede så bra som den fornyede"

En konstant alltid, alt i livet forandrer før eller senere, flytter alt fra ett sted til et annet hvert scenario er modifisert, helst endres, alle ordene er utsatt for å bli påvirket av bruk av høyttalere, alt forandrer seg livet å tro, dogmer og lidenskaper, alt forandrer unntatt det faktum at du må godta endringen.

Det eneste konstante i livet, går enorm paradoks er nettopp endringen i ordene til Arthur Schopenhauer "forandring er det eneste uforanderlige ting", alt beveger seg, alt beveger seg, alt i livet, er verdens utsatt for svingninger, til Begivenheter i permanent handling og konstant vibrasjon.

Vi må nå spørre hvor tilfeldigvis endringen?, Og hvem som skal starte den? Gandhi svarer oss på disse spørsmålene uten et snev av tvil "Vi selv må være den forandringen du ønsker å se i verden".

Mahatma løse saken med enkle og ukompliserte vilkår. Men virkeligheten viser oss en konstant opposisjon, og det er ikke overraskende at det er, fordi når vi snakker om endring berget usikkerhet, ustabilitet, risiko, fare, arbeidsledighet og en rekke ekstra traumer. Så i noen tilfeller endringen ble mottatt med lite entusiasme.

Noen objekt fra begynnelsen og torpedere alle mulige måter; andre nå avizorarlo men er fortsatt uforberedt når det kommer, og hvorfor de får hjelpeløs, men deretter ikke klarer å reagere og tilpasse seg. Andre plukke opp signaler med lengre, ta forholdsregler, slår de sine liv og sine aktiviteter, og komme ut fremover, glad og styrket påvente ytterligere endringer som også er forberedt.

De er også de som ikke protesterer eller tilpasse seg, eller er forventet, hvem er de? Verken mer eller mindre enn "skyldig" i virvaret. De ansvarlige for bruddet med status quo; de er generatorene, forårsaker endringen, de kraftige maskiner som slår de transformasjoner med disse menneskene, uredde ledere på hvis initiativet verden er i konstant pendling.

Det er nødvendig å diskutere detaljene i miljøet som beste trekk: hans tilbøyelighet til å ta initiativ og sette dem ut i praksis på alvor dristig og modig, er deres viktigste problemet som vi har sagt til å håndtere motstand mot endring.

Les den andre delen

Rutto Alejandro Martinez er en anerkjent colombiansk journalist og skribent, som lærer knyttet til flere colombianske universiteter. Han er forfatter av fire bøker og medforfatter av tre andre der temaet ledelse, etikk og Human Development adressert. Det blir ofte invitert som foredragsholder på konferanser, fora og andre faglige arrangementer. Kontakte ham gjennom alejandrorutto corrreo eller ring ham på cellen 300 8055526. Besøk deres hjemmeside

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha