Engine diagnosekode

 Moderne biler i dag likne biler av 30 år siden, når det gjelder reparasjoner. Moderne diagnose reparasjon utføres ved å spørre bilens datamaskin som kan være dårlig. Selvfølgelig gjør bilen ikke snakke tilbake som KITT fra Knight Rider 1 980 TV-show. I stedet er en oversetter som trengs for å forstå kodene i reproduseres drivsystemet. Denne kodeleser tillater en mekaniker eller en bileieren å diagnostisere bil basert på en rekke koder.

 On-board diagnose Språk

 Bil reparasjon språket som brukes er språket Board Diagnostics, bedre kjent som OBD. Denne består av en rekke koder, en for hver standard eller trigger sensor som kan oppstå i en bil. Selvfølgelig er biler nå produsert med hundrevis av sensorer for å produsere disse kodene når det oppstår et problem eller en villfarelse. Kodene kan leses og forstås ved bruk av en motorkode scanner, alt fra $ 60 for en personlig kjøretur til $ 300 for en profesjonell enhet.

 Koder er ikke perfekt

 Et spørsmål som moderne bileiere lære er at diagnosekode er ikke perfekt. Mange ganger en bil gir en advarsel kode som kan være en feil. For eksempel kan en spjeldhus forårsake dårlig feilsignaler i en O2 sensor, en luftmassestrøm sensor, og til og med en drivstofftrykksensor og likevel ingen av disse delene kan være reelle problemer.

 Koder er ikke permanent

 Hvis kodene befunnet seg i et permanent minne om bilen ville han til slutt gå tom for data plass. En kode som ikke er vedvarende tre ganger på rad, slik at opphører vitne "check engine" til makten. En kode lesing vil også etter hvert falle av etter minneindikatoren 40 til 50 ganger, avhengig av bilmodell.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha