Er Nettbank sikkert?

 Banker nå gjør det mulig for kundene å gjøre det meste av sine banktjenester på nettet, betale kredittkort, verktøy, lån, boliglån, og selv overføre penger mellom kontoer. Kundene kan porto, papir, sparer tid og drivstoff, og det er bare god business. Men med svindel og identitetstyveri på vei oppover, er nettbank egentlig trygt? Gitt noen forholdsregler, er svaret sannsynligvis ja.

 Banken online en kunde først gjør logge data på nettsiden til banken. Når du er logget inn, kan kunden allerede har, eller åpne sine regnskaper med denne institusjonen, sammen med de relative uttalelser eller regninger. Med noen få museklikk en betaling kan gjøres ved å overføre penger fra en sparekonto eller brukskonto. Den sparing eller brukskonto har ikke ved samme institusjon. Kunden gir kontonummer og bankoverføring er initiert mellom de to institusjonene.

 Et trygt miljø er gitt for nettbank, bemerket ved begynnelsen av adressen til nettstedet. "S" betyr at forbindelsen mellom nettstedet og kundens datamaskin er sikret med punkt-til-punkt-kryptering. Data reiser mellom disse to punktene er kryptert. Hvis noen "stjele" informasjon underveis, ville se dem uleselig vrøvl.

 Det er forholdsregler for å ta, men å sikre nettbank. Den første regelen er aldri å klikke seg frem til en banktjenester via en lenke i e-posten. E-post kan være et svindelforsøk der intetanende mennesker til en falsk nettside som ser ut akkurat som the real thing. Ved å sette opp en falsk banktjenester kan tyver brukernavn og passord gå til kundene i et forsøk på å fange innlogging. Disse brukernavn og passord kan brukes av tyvene på den virkelige området for å få tilgang til finansielle kontoer og fond.

 Engang sikker på om en e-post er legitim, gå til en bank området gjennom de vanlige kanalene som et spørsmål om praksis. Merk også at bankene ikke be om sensitiv informasjon via e-post. Hvis e-post ber om noen form for respons eller informasjon, ring banken din for å få bekreftet ved hjelp av en telefonboken. Har telefonen ikke er i bruk kommer i posten.

 Sikker nettbank sikkert via et trådløst nettverk, som for eksempel brukes kryptering vil forhindre at informasjon overføres i klartekst. Men det er en dårlig idé å gjøre nettbanken fra andres datamaskiner. En datamaskin på jobben, datamaskin venn eller offentlig datamaskin kan ha spionprogrammer, rootkits eller kjører keylogger programmer. En keylogger poster alt skrevet på tastaturet, ofte videresending dataene til en ekstern tredjepart som datamaskinen har blitt infisert uten kjennskap til eieren.

 Langs disse linjene, rense datamaskinen med noen gode skannere før nettbank. Selv om du har et antivirusprogram som ser for virus, trojanere og keyloggers, mange av disse programmene ikke forsøke å kjøre rootkits eller spyware. Bruk spyware og rootkit skannere anmeldt og anbefalt av nettsteder som PCWorld, Tucows, ZDNet og Major Geeks. Knivstikking med velprøvde og anbefalte programvare vil sikre at du ikke utilsiktet infisere datamaskinen din mens du prøver å rense den.

 Med en ren datamaskin, er du klar til å rulle i nettbanken og oppleve fordelene med å betale regninger på nettet. Hold brukernavn og passord trygt, og hvis du kommer til å skrive dem ned, holde dem på et sted av sine egne. Når du har prøvd nettbank, vil du aldri se tilbake.

  •  Når du velger en bank for å håndtere din online-konto, er det viktig å velge en som er FDIC forsikret.
  •  Nettbank tillater en person å utføre mange banktjenester funksjoner uten fysisk å gå til banken.
  •  Noen online-only banker sier de holde prisene lave og gir bedre fortjeneste rente enn vanlige banker fordi de har mindre overhead.
  •  Noen nettbankkunder foretrekker fortsatt sjekker i stedet for å skrive ut ved hjelp av en online betalingsmetode.
  •  En kunde kan se og betale sine kredittkort regningen med nettbank.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha