Etablere et kritisk forhold mellom IQ og cerebral cortex

Etablere et kritisk forhold mellom IQ og cerebral cortex

En ny studie der forskere har jobbet i fem land, Spania, Storbritannia, USA, Canada og Frankrike, sier at endringstakten i tykkelsen på hjernebarken er en avgjørende faktor i IQ av en person og at dette ikke er en fast verdi i løpet av livet. Har blitt publisert arbeidet i tidsskriftet NeuroImage.

Hjernebarken er det ytterste laget av hjernen og har vanligvis noen få millimeter tykk; det spiller en nøkkelrolle i kognitive funksjoner som persepsjon, språk, fantasi, tanke, hukommelse og bevissthet.

Hvordan er det mulig å måle IQ av en person i to forskjellige perioder med svært ulike resultater noen ganger? Den vanlige forklaringen er at det har vært en målefeil. Studien har vist at de dramatiske endringene av CI gjenspeiler en reell endring i den kognitive evnen til den enkelte.

For å gjøre dette, forskerne gjennomført en studie på 188 barn og unge over en periode på to år. Deltakerne gjennomgikk MR tester seks forskjellige steder i USA. Forutsatt at hjernebarken begynner å gå ned i tykkelse fra 5 eller 6 år som en del av normal aldring, analyse av bevis fastslått at:

- Deltakere med en betydelig økning i CI var ikke forventet cortex tynning
- Deltakerne som hadde samme CI hadde en normal tynning av cerebral cortex
- Deltakerne viste en signifikant reduksjon i CI hadde lidd en overdreven tynning av hjernebarken.

Studien bringer til bordet for at endringer i IQ er ekte og ikke basert på målefeil; IQ er ikke fast, kan du endre til det bedre og verre, i ulike faser av livet og deres forhold til hjernebarken er uttømmende.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha