Fem innbyrdes komponenter i kriminologi teori

 teorien om kriminologi søker å forklare, på en vitenskapelig måte, årsakene til at folk begår forbrytelser. Mens de enkelte komponenter i kriminologi teori prøver å bo alene å forklare kriminell atferd, til syvende og sist den virkelige forklaringen er i en beslektede komponenter. De fem separate komponenter i kriminologi teori er rasjonelle valg, biologiske, psykologiske og sosiologiske faktorer og kritisk tenkning. En sann forklaring av kriminell atferd krever en forståelse av hver komponent.

 Rasjonelle valg

 De første teoretikere innen kriminologi kriminell atferd forklares som en følge av utøvelse av fri vilje. Ifølge denne komponenten av teorien om kriminologi, folk rett og slett velger å begå forbrytelser. De gjør dette valget, enten fordi forbrytelsen gir en spennende eller fordi det er lettere enn å adlyde loven. Denne tilnærmingen til å forklare kriminell atferd fortsetter å være populære. Rasjonelle valg tilhører den klassiske skolen av tanke i kriminologi.

 Biologiske faktorer

 Den biologiske komponenten i kriminologi teori tilsier at det er en biologisk begrunnelse for hvorfor mennesker begår forbrytelser. Noen forskere antyder at årsaken er genetisk - som kriminell atferd er arvelig, men dette forslaget har vært mye diskreditert. Biologisk og genetisk forskning fokuserer nå på indirekte koblinger med kriminell atferd. For eksempel ble overfallet knyttet til kriminell atferd, og forskjeller i produksjonen av hjernen nevrotransmittere har vært knyttet til aggresjon. Følgelig antyder en biologisk basis muligheten for at hjernen kriminelle er forskjellig fra ikke-straff hjerner. En slik påstand er et fortsatt del, men på grunn av flere faktorer involvert.

 Psykologiske faktorer

 Kriminell atferd, fra et psykologisk synspunkt, er en lært atferd, som annen atferd. Atferd er lært, noen ganger gjennom samhandling i familien, media internalisert meldinger og kriminelle organisasjoner, som venner.

 Sosiologiske faktorer

 Den sosiologiske komponent av teorien om kriminologi er vanskeligere å forstå. Den generelle ideen er at selve strukturen i samfunnet og dets institusjoner gjør det uunngåelig kriminell atferd. Folk stjeler, for eksempel fordi de er fattige, og de har lært at rikdom er det endelige målet.

 Kritisk tenkning

 Komponenten av kritisk tenkning i kriminologi teori kan betraktes som en omfattende kritikk av rettssystemet, gjøre visse kriminell atferd. Fra dette perspektivet, de eneste atferd som er merket som forbrytelser er de forpliktet til det meste av vanskeligstilte grupper. Denne komponenten er også kalt "den radikale kriminologi."

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha