Fem mat mot betennelse

Fem mat mot betennelse

Betennelse er en naturlig forsvarsmekanisme som beskytter oss mot giftige stoffer i skadet å ikke Espandan av kroppens vev. Men når betennelsen blir kronisk, kan påvirke det friske vev og utløse sykdommer slik som kreft eller kardiovaskulær sykdom.
 Vitenskapen har identifisert flere matvarer kan redusere nivåene av betennelser i kroppen:
 Laks og valnøtter, som inneholder omega 3. Kvinner er mer følsomme enn menn til den anti-inflammatorisk effekt av denne type fett, ifølge en studie gjort kjent American Journal of Clinical Nutrition.
Sitrusfrukter inneholder høye doser vitamin C, vitamin E og flavonoider som reduserer betennelse i vevet. Spesielt har skotske forskere vist at grapefrukt forbruk er knyttet til lavere nivåer av C-reaktivt protein, en viktig indikator på betennelse der.
 Tomat er rik på lykopen, en kraftig antioksidant som gir den sin røde farge. Forskning nylig publisert i British Journal of Nutrition viste at et daglig inntak av 330 ml glass tomatjuice i tyve dager reduserer nivået av inflammatoriske stoffer interleukin-8 og TNF-alfa.
 Store blad grønnsaker rike på vitamin K, inkludert spinat og salat og brokkoli.
 Svart ris, en rekke frokostblanding som reduserer betennelse assosiert med allergi eller astma fordi det reduserer histaminfrigjøring minst 30%, ifølge en studie nylig publisert Journal of Agricultural and Food Chemistry.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha