Florida State lover om arbeidsgiver Bakgrunn Sjekker

 Noen arbeidsgivere i Florida er pålagt å utføre kriminelle bakgrunnen sjekker på søkere før de kan utvide jobbmuligheter for dem. Department of Law Enforcement og Criminal Justice Division of Florida informasjonstjenester opprettholde kriminell historie poster og gi kriminell bakgrunn informasjon på forespørsel. Arbeidsgivere må betale kostnadene for programmet, som er $ 24, som i 2010.

 State Law bakgrunnssjekk

 I august 2010, den lovgivende forsamling i Florida vedtatt en lov som krever at bestemte typer arbeidsgivere å gjennomføre kriminelle bakgrunnen sjekker på alle jobbsøkere innen fem dager etter mottak av programmene sine. Noen av de typer arbeidsgivere inkluderer helsepersonell, skoler, barnehager og boliger for eldre. Loven har som mål først og fremst å beskytte barn og eldre - kalt "sårbare personer" - folk som har blitt dømt for voldelige eller seksuelle forbrytelser. Arbeidsgivere som ikke tjener disse menneskene kan utføre kriminelle bakgrunnen sjekker, men de er ikke pålagt ved lov. Hvis bakgrunnssjekk avslører tidligere straffet, sier loven at søkeren skal bli diskvalifisert fra sysselsetting.

 Konfidensialitet

 Loven i delstaten Florida beskytter personvernet til alle arbeidssøkere i forhold til bakgrunnen sjekker. Informasjon innhentet gjennom bakgrunnssjekk kan brukes til å avgjøre om søkeren oppfyller lovpålagte krav til staten for sysselsetting. Imidlertid kan arbeidsgiver gi denne informasjonen til andre arbeidsgivere på forespørsel. Dersom den ansatte slutter, får deretter en ny jobb, kan hans nye arbeidsgiver be om hans bakgrunn sjekk informasjon fra sin tidligere arbeidsgiver. Loven beskytter tidligere arbeidsgiver fra ethvert ansvar i forbindelse med offentliggjøring av informasjon.

 Uaktsom ansettelse

 Bakgrunnssjekk statlige lover som skal beskytte ansatte og sårbare jobbsøkere som har voldelige kriminelle historier. Dersom en arbeidsgiver gjennomfører bakgrunnen sjekker i henhold til Florida lov og søkeren er fast bestemt på å være hirable, men senere begår en voldelig kriminalitet, er arbeidsgivere beskyttet mot søksmål som anklager ham for uaktsom ansettelse . Så lenge arbeidsgiver har oppfylt loven i utførelsen av kriminell bakgrunn sjekk, beskytter loven.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha