Forkromming Kvalitetskrav

 Krom er en av de 91 grunnstoffene fra naturlig opprinnelse. Viden kjent som krom, er brukt som en dekorativ og beskyttende metall påføres i tynne lag - tusen eller milliondeler av en tomme tykk - et stål, messing, aluminium, kobber, plast eller rustfritt stål-basismaterialet gjennom prosessen galvanisering. Kvalitet dekorative krom brukt i biler og motorsykler er i stor grad bestemt av tester som utføres hver dag i de store krom platebutikker for å sikre høye standarder er oppfylt.

 Chrome dekorative krom

 Bright forkromming er preget av sin lyse blå metallic utseende. Det er et hardt metall, sløver og slitasje motstandsdyktig underlag med en eller flere av nikkel eller nikkel og kobber, avhengig av dets tilsiktede anvendelse. For interiørprodukter som kontormøbler og hvitevarer, er et enkelt lag av nikkel som kreves for å gi optimal holdbarhet. For bilindustrien trim og motorsykler, med dens større behov for korrosjonsbeskyttelse, en polert kobbersjikt er ofte brukt på bart stål, etterfulgt av minst to lag av nikkel, halvglanset og glans. Den lyse nikkelanode er i semi-lys nikkel og beskytter dermed spre korrosjon krefter sideveis, og hindre den fra å komme inn i bunnen av stål.

 CASS test

 Den CASS test - cupro-eddiksyre salt spray - er den godkjente metoden for bilindustrien å teste dekorative elektrolytisk kromdeler. Den tester nikkel / krom-beleggene og nikkel / kobber / krom for korrosjonsbeskyttelse. Kobberklorid-dihydrat ble tilsatt til en saltoppløsning til fem deler 95 deler vann og forstøvet inn i et oppvarmet kammer. Det skaper tåke blir samlet og pH-verdien justeres til den ønskede 3,1 til 3,3 ved tilsetning av iseddik reagenskvalitet. Det pletterte delen som skal testes er renset med en løsningsmiddel-løsning og plassert inne i boksen klar for tider mellom to og 96 timer. Hvis prøven viser ingen sprekker, blemmer, krom tap eller korrosjon flekker etter 66 timer, den passerer testen og regnes som akseptabelt for OEM bruk.

 Den Fuhrman test

 Den Fuhrman testen er relativt ny kvalitetskontroll test for galvaniserte deler. Den er basert på Dubpernell test som hadde blitt brukt i årevis for å avgjøre mikroporøsitet. Denne metoden bruker kobber innskudd for å indikere antall aktive porene på krom. Bare den eksponerte nikkel er belagt med kobber og kobber ikke er avsatt på krom; det viser hvilke områder som har eiendeler som potensielt vil tiltrekke porene korrosjon. Når CASS testen ble møtt med nesten 100 timers testing på 16-24 timer tidligere nødvendige, test Dubpernell mistet sin effektivitet siden det har den angitte porene er ikke alltid er aktive etter en lang eksponering til test CASS.

 Fuhrman metoden bruker en foreskrevet spenningsinnstilling på enkelte overflater; bare porene som har evne til å være aktiv eller opprette korrosjon av celler er angitt. Denne testen viser tydeligere og mer presist den faktiske eiendeler porene etter CASS test. Fuhrman testen benyttes i dag både av Daimler-Chrysler og Volkswagen i deres spesifikasjoner.

 STEP test

 Utviklet av Chrysler Corp, måler STEP test tykkelsen og oppløsningen potensialet i de semi-klare og lyse nikkelsjiktene brukes som underlag i en forkrommet del. Det er innarbeidet i de fleste bil- og spesifikasjoner ansett som en pålitelig indikasjon på eksepsjonell holdbarhet i alvorlige forhold når det brukes sammen med Fuhrman og Cass tester.

 Aktiviteten av nikkellagene styres av elektrolytter, derfor, vedlikehold og renhet av elektrolytten bidrar til optimal korrosjonsbestandighet. STEP test måler disse komponentene i bare noen få minutter, men det må følges med Fuhrman test for mikro og CASS for en full analyse av korrosjon av delen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha