Forskjellen mellom de primære og sekundære bremsesko

 bremsetromme systemer virke som noe av en anakronisme i dagens høyteknologiske verden av anti-låsesystemer og kraftige skivebremser. Men, som mange arkaiske mekanismer, trommelbremser er veldig smart, med dusinvis av små subtile design funksjoner som gjør det hele mer enn det virker. Men for å forstå hva som skiller barneskole sko, er det nyttig å vite hvordan man skal operere bremse trommer.

 Utløsende primær sko

 Det finnes mange varianter på temaet trommelbrems, men de fleste jobber på et lignende prinsipp. Bremsemekanismen i seg selv begynner å den hydrauliske servo som bruker fluidtrykk - leveres av hovedsylinderen - for å presse et stempel og stang. At akselen kobles vanligvis til den øvre ende av frontflaten, eller primær bremseskoen; den nedre enden av skoen er festet til en dreietapp. Når stangen hviler på skoen, svinges den ut og hviler mot den indre flate av det roterende hjul trommel. Friksjonen mellom materialet og friksjonsskoen trommelen bremser ned trommelen.

 Bremser selv eksitasjon

 selvenergigivende bremser nyte et interessant aspekt av geometrien i trommelen bremsemekanismen. Med mekanismen konstruert ovenfor, alle av bremsekraften fra hovedsylinderen, noe som betyr at piloten må gi all den bremsekraft, eller at bilen må bruke en mekanisme elektrisk hjelpe til å øke styrken. Selvenergigivende bremsekloss bruker en svinge litt ute av innretting med aksen og rotasjonen av hjulet; således, når servo skyver ovenfor, rotasjonen av trommelen nedad hjørnene og skoen mot trommelen. Således har bremseskoen en del av energien fra trommelen, og brukes til å forbedre gjennomslagskraft.

 Utløsende videregående sko

 På små biler, kan bremsen booster bruke en tosidig stempel som driver fremre og bakre bremseklosser, ansett som et "non-servo" eller "front-back" ordning. Men, på den selvenergigivende system som bruker de fleste biler, er den nedre svinge av den fremre såle forbundet til en bevegelig stang eller plate, som i sin tur kobles til den nedre delen av det bakre - sekundær - skoen. Oversiden festet til en pivot; når den første eller primære skoen treffer trommelen og hjørner mot den, skyver dens pivot bakover på den bakre skoen og kreftene mot trommelen. Dermed gjør den bakre sko meste av bremsing og den viktigste oppgave før skoen er å engasjere den bakre sko.

 Hva er forskjellen?

 Fordi det bakre skoen er mest bremsing, bør det være litt lengre enn den fremre puten; annet enn at de to er vanligvis identiske når det gjelder design og friksjonsmateriale. Før skoen kortere og mindre heft tillater litt mer progressiv engasjement, noe som er spesielt viktig med litt mer utsatt for å låse opp selvenergigivende bremse sko. Således, ved hjelp av en kort skoen til selvenergigivende og en bakre sko flere ikke-selvenergigivende bremse er for å tilby et godt bremsekraft med større linearitet av en anordning fullstendig selv-strøm ville.

 Unntak

 Ofte, ikke-servo, ledende slept systemer eller vil bruke bremsesko og utskiftbare foran og bak. Servosystemet kan ikke komme unna med dette fordi det gjelder samme trykk på begge skoene. Alternativt kan en selv-energigivende system bruke sko foran og bak er like lange, men bruker forskjellige typer friksjonsmateriale for å modulere styrken av engasjement av wafere for applikasjoner i eller ut. For eksempel kan friksjonen materiale av en fremre pute inneholde litt mer kobber enn baksiden, noe som gjør det litt mer glatt og lettere å modulere. Men fordi skoen er lengre enn det ellers ville være, kan det likevel gi den samme mengde av grepet som den ville hvis den var kortere, men inneholdt mindre kobber. Til slutt, er den primære segment ikke alltid på forsiden; noen programmer plasserer primære sko til baksiden, og den andre på forsiden.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha