Får en titt på Web Services

 Webtjenester lover å bli den neste store utfordringen innen databehandling. Før advent av webtjenester, interoperabilitet og integrasjon var svært begrenset eller tungvint. Før webtjenester, begrenset integrasjon fant sted med mange teknologier, leverandører, hindringer og formater som hindrer utveksling av data. Så kom webteknologi, og det endret seg.

 Hva pokker er webtjenester?

 Web-tjenester inkluderer den teknologien som brukes i slik at data som skal overføres over Internett ved hjelp av en kjent metode programmering. Bare data sendes ved hjelp av web-teknologi; Webtjenester ikke har et visuelt grensesnitt, for eksempel tekstbokser, radioknapper, og lignende.

 En web-tjeneste kan dermed bli tilbudt i en B2B scenario hvor selskapet A leverer en valutaomregning webtjeneste and Company B, i sin tur, bruker denne webtjeneste for å gi valuta funksjonalitet til sine kunder. Web service som tilbys av selskapet A kan også brukes på selskapet C i en annen kapasitet. For eksempel, Company C Company A Web kombinert med annen funksjonalitet, og tilby det som en nettjeneste til andre selskaper. I begge scenariene spesifikk funksjonalitet er utviklet og gjort tilgjengelig som en programmerbar web-tjeneste som kan nås av selskaper via Internett.

 Begrepet webtjenester betyr noe annet for hver person, avhengig av hans eller hennes interesse. Ledere er sannsynligvis ikke akkurat forstå hvordan webtjenester kan legge til rette teknologiutvikling, men de kommer til å forstå høy avkastning på investeringen. Omvendt, utviklere og arkitekter er sannsynlig å forstå at web-teknologi kan bidra til å forkorte utviklingstiden og drastisk for å gjøre tilkobling enklere, men de vil ikke forstå de direkte fordelene med en høy avkastning. Vanligvis utviklere og arkitekter bare ønsker å implementere den kuleste løsningen og bruke de nyeste og beste teknologien.

 Web-tjenester er en teknologi for overføring av data over Internett og tillate programmatisk tilgang til disse dataene ved hjelp av standard Internett-protokoller. Begrepet Web-tjenesten er ikke vant til et selskap som bare gir tjenester på nettet, for eksempel representerer en bank nettside. Selv om et slikt selskap tilbyr en tjeneste over nettet, for å gjøre det ikke nødvendigvis være tilgjengelig via en programmatisk grensesnitt som lar to programmer for å bli integrert. Faktisk kan en webtjeneste ta på seg en utvikler funksjonalitet i et program uten å "finne opp hjulet" og uten noe om selskapet eller kompleksiteten av webtjeneste som han eller hun vet brukt.

 Hvilke tjenester kan gjøre for deg

 Web Services er et vidt begrep som representerer alle brukt til å sende data over et nettverk ved hjelp av standard Internett-protokoller, vanligvis Hyper Text Transfer Protocol teknologier. En eXtensible Markup Language brukes til å formatere data, og derfor representerer webtjenester noen ganger kjent som webtjenester.

 Du kan tenke på en webtjeneste som en individuell stykke programvare som utfører en bestemt oppgave, og gjør at oppgaven er tilgjengelig ved å eksponere et sett av operasjoner kan utføres med oppgaven. I tillegg har hver av de metoder en rekke variabler som data som sendes til fremgangsmåten er i stand til å akseptere. Disse variablene er kjent som parametere eller egenskaper. Sammen egenskapene og metodene referere til en webtjeneste grensesnitt. For eksempel skaper Company A en webtjeneste som valuta funksjonalitet som en metode som kalles GetRate kan eksponerer. Selskap B er da i stand til å passere en parameter som heter Landkode i GetRate metoden. Den GetRate metoden Landkode parameter, finne riktig valutakurs i en database, og returnerer fart tilbake til programmet som det bedt om.

 I dette eksemplet er som ikke bruker en database selskap A for å få tilgang til informasjonen valutakurs? Hva var navnet på databaseserveren? Hva kommunikasjon mekanismer og sikkerhetsmekanismer har blitt brukt for å få tilgang til databasen server? Svaret på alle disse spørsmålene er: "Det spiller ingen rolle." Det fine med en webtjeneste er begrepet innkapsling. Innkapsling gjør kompleksiteten i å hente dagens valutakurs på intregrert i selskapet som webtjenesten er opprettet. Alt som selskapet b vet er at de får en nettjeneste til en valuta, og det ble gitt til dem.

 Web-tjenester er gjort mulig ved å plassere programmer eller programmer på en webserver som Microsoft Internet Information Server. Fordi programmet på en webserver kan kalles eller startes fra en annen datamaskin på nettverket. Webtjenesten gir sømløs distribuert databehandling hele nettverket, så lenge begge parter vet hvordan de skal bruke en nettjeneste.

 En stor fordel med åpen yrke eller lage webtjenester bruker er at hvis webserveren på internett, nettverksadministratorer i begge ender av data trenger ikke ekstra porter i brannmuren. Sending av data blir overført ved bruk av port 80 i front. Port 80 er alltid åpen i en brannmur, fordi det er den samme porten som brukes til å surfe på Internett. Det faktum at nettverksadministratorer ikke trenger å åpne flere porter betyr at du blir møtt nesten ingen ekstra sikkerhetsrisiko ved bruk av web-tjenester.

 En annen stor fordel av webtjenester er at en web-tjeneste skrevet på én plattform kan kalle en annen webtjeneste skrevet på en annen plattform.

 På grunn av sin medfødte fleksibilitet, webtjenester gjøre forestillingen om programvare som en tjeneste er en reell mulighet. Og siden webtjenester tilbyr integrasjon mellom to systemer, refererer programvare som en tjeneste til muligheten for ikke å måtte installere programvare på arbeidsstasjoner eller servere, men heller, er i stand til å bruke den over Internett.

 Webtjenester kan forandre måten du bruker dine IT-ressurser med følgende endring:

  •  Lagre stresset: Forestill deg hva du trenger for å installere Microsoft Office. Hvis Microsoft bestemmer seg for at de ønsker å gjøre Kontor tilgjengelig som en web-tjeneste, trenger du ikke å gå ut, kjøpe programvaren og installere den fra esken til alle datamaskiner i nettverket ditt. I stedet kan du få full funksjonalitet i det stykke programvare gjennom et webgrensesnitt uten noen installasjon i det hele tatt.
  •  Spar penger: Tenk deg leie eller leasing av programvare i stedet for å kjøpe den. Du kan "knekke lease" hvis og når programmer ikke fungerer for din organisasjon, som kan spare deg for penger.
  •  Ligge i forkant av spillet uten engang å prøve: Tenk å ikke ha up-to-date med den nyeste versjonen. Den nyeste versjonen er alltid tilgjengelig fra leverandøren, som gir den programvare som en tjeneste.

 Hva du faktisk gjør når du bruker programvaren på denne måten som en outsourcing servicefunksjoner du bruker til å utføre i organisasjonen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha