Funnet av en "ung Jupiter '

Funnet av en

Et team av astronomer ledet av Bruce Macintosh av Universiad Stanford har oppdaget takket være Gemini Planet Imager instrument, til kunst kamera fange planeter, en Jupiter-lignende planet, en "ung Jupiter" som veier dobbelt så dette, men langt mindre enn eksoplaneter observert så langt direkte. Dens masse er omtrent fem ganger så stor som Jupiter.

"For å oppdage eksoplaneter, andre teleskoper som NASAs Kepler ser sin skygge; derimot, ser GPI sin glans, er det vi refererer til som direkte avbildning, "Macintosh sa.

Hans navn er 51 Eridani av bane rundt stjernen 51 Eridani til bare 13 astronomiske enheter unna stjernen, som er i alderen rundt 20 millioner år.

Med Gemini Planet Imager, og dens evne til å detektere objekter som har en mye lavere tetthet enn noen tidligere oppdaget, er det mulig plassering av unge planeter som dette som fremdeles beholde varmen fra dens formende trinn. Derfor, i vurderer de termiske utslipp, har forskere oppdaget at metan er den viktigste komponenten i atmosfæren, som i Jupiter.

Studien forklarer også at denne eksoplanetforskningen ble dannet lik den prosess som oppleves av Jupiter på sin vei utvikling. Funnene er publisert i tidsskriftet Science.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha