Fysikere har funnet, endelig, den "Gud partikkel"

Fysikere har funnet, endelig, den

På et seminar på CERN i dag på terskelen til en av de største hendelsene i året i partikkelfysikk, den ICHEP2012 konferanse i Melbourne, lederne for ATLAS og CMS av Large Hadron Collider eksperimenter presenterte resultatene Foreløpige i jakten på Higgs boson, også kjent som "Guds partikkel". Eksperimentene tillatt oss å observere en ny partikkelmasse i et område som strekker seg mellom 125 og 126 giga elektronvolt. Denne kraftenhet brukes til å representere massen av partiklene.


Som forklart eller etterforsker Joe Incandela, er det ingen tvil om at dette er en ny partikkel som er et boson, og det er den tyngste boson funnet så langt. Alle dens egenskaper tyder på at det er Higgs boson, den siste av stykkene "ikke funnet" det teoretiske rammeverket som kalles Standardmodellen av partikler og krefter. Forskere har brukt tiår prøver for å bekrefte eksistensen av dette element, i henhold til den ovennevnte modell, forklare hvorfor enkelte partikler har masse og andre ikke.
 Ifølge Rolf Heuer, direktør for CERN, dette er en historisk milepæl, og selv om mer detaljerte studier og mange statistikker fortsatt trenger å avdekke alle egenskapene til den nye partikkelen, virker det som dette vil hjelpe løse noen av mysteriene universet. På slutten av dagen, er bare 4% av kosmos består av synlig materie, og "trumfkort" av Higgs boson astrophysicists kunne begynne å forklare hvordan de resterende 96% fungerer.

Spansk deltakelse

Spania er en av de viktigste bidragsyterne til CERN, har hans bidrag utgjør 8,11% av totalt antall bidrag for året 2012. Deltakelsen av spanske forskningsmiljøer i LHC støtte fra departementet for økonomi og konkurranseevne gjennom Nasjonalt Program for partikkelfysikk, og Nasjonalt senter for partikkelfysikk, Astro og Nuclear Consolider prosjektet? Ingenio 2010. I tillegg til å ha designet og bygget flere sub-detektorer som er sentrale i jakten på nye partikler ved LHC, Spanske grupper involvert fremtredende i deres drift og vedlikehold, samt innsamling, bearbeiding og analyse av kollisjoner produsert av forsøkene, inkludert de som kan føre til observasjon av Higgs-bosonet.

De bør gi Nobelprisen til Peter Higgs?

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha