Gadget limet å klatre veggene

Gadget limet å klatre veggene
Ingeniører ved Cornell University har utviklet en liten enhet kalt SECAD hjelp overflatespenningen i vannet for å overholde alle overflater. Oppfinnsomhet, de spår, vil tillate oss å gå gjennom vegger emulerer de aller Spiderman.
 Som offentliggjøres i dag Paul Steen og Michael Vogel i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, oppfinnelsen som er inspirert av en innfødt bille Florida som kan holde seg til bladene med en kraft 100 ganger sin egen vekt, som består av en fylt flate ark er festet til en plate, og andre tynne væskelag porøse mikroskopiske hull. Når den anvendes på et elektrisk felt montasje ved hjelp av en standard 9 volts batteri, pumpes vannet gjennom anordningen, noe som fører dråpene når det øvre lag. Overflatespenningen i vann gjør det mulig for anordningen å følge en hvilken som helst overflate på samme måte to krystaller "stick" med noen få dråper væske. Og ikke bare forbruke energi.
 "I hverdagen disse kreftene er relativt svak," sier Paul Steen. "Men hvis vi skaper mange og kontroll, som gjør bille, vi kan få et sterkt grep," legger han til. En tidlig prototyper med tusen hull, kan holde 30 gram. Og jo mindre er disse hullene er, jo mer øker sin klebeevne. For eksempel, ved bruk av et område på 2,5 millioner kvadratcentimeter hull med bare en mikron i diameter, kan det innretning holde i tak eller vegg mer enn 6 kg.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha