Gjødsling Din Organic Garden

 Organisk gjødsel er vanligvis avledet fra planter, dyr eller mineraler. Jordorganismer bryte ned materialet i næringsstoffer som plantene kan bruke. Noen organisk gjødsel betydelige mengder, er det bare en av de viktigste næringsstoffer, som fosfor i benet, men ofte spormengder av mange andre nyttige næringsstoffer. I tillegg har noen gartnere må legge organisk materiale forbedrer jordstrukturen og støtter jord mikroorganismer, noe som resulterer næringsstoffer er lettere tilgjengelig, særlig i varmt vær når de er aktive. Som en generell regel, gjør organisk gjødsel omtrent halvparten av sine næringsstoffer i det første året og fortsetter å mate jorda i de følgende årene.

 Plantegjødsel

 Gjødsel laget av planter generelt har en lav til moderat NPK-verdier, men de blir tilgjengelige næringsstoffer raskt for å bli brukt i jord for planter. Noen av dem selv gi en ekstra dose av mineraler og sporstoffer og mikronæringsstoffer. Hvis du ikke finner det på hagesenteret, se på din lokale feed butikken. De mest brukte vegetabilsk gjødsel er følgende:

 •  Alfalfa måltid: Avledet fra alfalfa planter og presset til en tablettform, er alfalfa måltid fordelaktig for tilførsel av nitrogen og kalium, samt mineraler og vekststimulerende midler. Roser, spesielt, ser ut til å dra nytte av en slik gjødsel og opp til 5 kopper alfalfa prisen per plante vil hver ti uker, arbeides inn i jorden. Legg dem til kompost haug å fremskynde prosessen.
 •  Kompost: Kompost er spesielt gunstig for tillegg av organisk materiale til jorda. Det legger ikke mye i veien for gjødsel næringsstoffer selv, men det blir bedre og bidra til å gjøre næringsstoffer tilgjengelig i jorda.
 •  Mais gluten måltid: Avledet fra mais, inneholder dette pulveret 10 prosent av nitrogengjødsel. Gjelder bare å aktivt voksende planter, som det hemmer veksten av frø. Produsenten anbefaler å gi en til fire måneder etter bruk av dette produktet for planting av frø, avhengig av jordsmonn og værforhold. Bruk den på plener i den tidlige våren på grønt gress og hindre årlige ugressfrø fra spirende.
 •  Bomullsfrø måltid: Avledet fra frø bomull bolls, er spesielt god i tilførselen av nitrogen og kalium disse gjødsel i granulert form. Søk Økologisk bomull frø måltid som tradisjonelle bomull avlinger tungt sprayet med plantevernmidler, noen som forblir i frø oljer.
 •  Tare / tang: Avledet fra sjø planter, kan du finne dette produktet tilgjengelig i væske, pulver eller kornet form. Selv om bare små mengder av NPK-gjødsel, legger tare måltid verdifulle mikronæringsstoffer, veksthormoner og vitaminer som kan bidra til å øke inntektene, redusere anlegget stress fra tørke og økende frosttoleranse. Påfør i jorda eller som bladpåsprøyting.
 •  Soyamel: avledet fra soyabønner, og anvendes i granulær form er soyamel verdsatt for sitt høye nitrogeninnhold, og som en kilde for fosfor. Akkurat som alfalfa måltid, er det spesielt fordelaktig for nitrogenelskende planter, for eksempel roser.
 •  Humus: Når vi ser på organiske gjødselprodukter, vil du alltid møte dem med humus, humussyrer eller humater. Noen av disse produktene har nesten magiske utsagn om hva de kan gjøre for plantene dine. Humus, humater og humussyrer er organiske forbindelser som vanligvis finnes i kompost. Humus er sies å øke jord mikrobiell aktivitet, forbedre jordstrukturen og øke rot utvikling av planter. Disse produkter har ingen gjødsel verdi, men anvendes som sentralstimulerende midler jord mikrobielt liv støtte i sin tur støtter plantene. Bruk dem som et supplement, men ikke erstatte god jord bygning og ernæring.

 Dyregjødsel

 Enten ved land, luft eller sjø, dyr, fisk, fugl og tilbyr alle organisk gjødsel som hjelper plantene vokser. De fleste dyregjødsel gi mye nitrogen som planter trenger for grønn vekst. Følgende er noen av de mest tilgjengelige seg:

 •  Gjødsel, husdyrgjødsel gir rikelig med organisk materiale i jord, men de fleste har en lav næringsverdi. Noen få, som kylling, har et høyt tilgjengelig nitrogeninnhold, men kan kun brukes til kompostering, fordi ferske gjødsel røttene av anbuds frøplanter kan brenne.
 •  Bat / sjøfugl guano: Ja, dette er hva det høres ut som - poppen av flaggermus og sjøfugl. Den leveres i pulverform eller granulær form, og er faktisk høy i nitrogen. Bat guano gir bare om lag 2 prosent fosfor og ingen kalium, men sjøfugl guano inneholder 10 til 12 prosent P, pluss to prosent brenne K. Den konsentrerte nitrogen i disse produktene kan unge planter hvis den ikke brukes med omhu. De har en tendens til å være dyrere enn land husdyrgjødsel.
 •  Blood måltid: Dette er pulverisert blod slaktede dyr. Den inneholder om lag 14 prosent nitrogen, og mange mikronæringsstoffer. Leafy, nitrogenelskende planter, for eksempel salat, vokser godt med denne gjødsel. Det skal også frastøter hjort, men kan tiltrekke hunder og katter.
 •  Beinmel: En populær kilde til fosfor og kalsium, er beinmel avledet fra dyr eller fiskebein og som vanligvis brukes i pulverform av rot avlinger og knoller. Den inneholder også to prosent nitrogen, og mye av mikronæringsstoffer. Det kan tiltrekke gnagere.
 •  Fisk: Fiskeprodukter er gode gjødsel. Du kan kjøpe dem i ulike former. Vis emulsjon er avledet fra gjæret fiskerester. Dette flytende produkt kan være en fishy lukt, men det er en stor komplett gjødsel, og legger sporstoffer til jord. Når det blandes med vann, er mykt, men likevel effektiv til å stimulere veksten av unge frøplanter. Hydrolysert fiskepulver høyere innhold av nitrogen og blandes med vann og sprøytes på planter. Fiskemel er nitrogen og fosfor, og er i jorda. Noen produkter blande fisk med tang eller tare for ekstra næring og vekst stimulering.

 Mineralgjødsel

 Rocks nedbrytes langsomt i jorden, frigjøring av mineraler gradvis over en periode på flere år. Organiske gartnere bruker mange forskjellige mineraler for å øke fruktbarheten av deres jord, men det er en langsiktig proposisjoner. Noen ta måneder eller år å fullstendig degradere næringsstoffer skjemaer som bruker planter, slik at en søknad kan vare lenge.

 •  Chilensk natriumnitrat: minelagt i ørkenen i Chile, inneholder dette svært løselig, hurtigvirkende granulert gjødsel 16 prosent nitrogen. Det er også høy i natrium, skjønt, så ikke bruk på tørr jord hvor salt buildup sannsynlig eller salt-følsomme planter.
 •  Epsom Salt: Epsom salt hjelper ikke bare slitne føtter; det er en gjødsel i tillegg! Inneholdende magnesium og svovel, er Epsom salt et hurtigvirkende gjødsel som kan anvendes i granulær form eller oppløses i vann og sprøytes på blader som gjødsel. Tomater, paprika, roser og elsker denne ting! Bland en spiseskje av Epsom salt i en liter vann og spray det på når plantene begynner å blomstre.
 •  Green: hogd i New Jersey fra 70 millioner år gamle marine avsetninger, inneholder green 3 prosent kalium og mange mikronæringsstoffer. Det er solgt i pulverform, men bryter ned sakte som brukes for de langsiktige bygge reserver bakken kalium.
 •  Gips: De pulveriserte mineraler inneholder kalsium og svovel. Den brukes til å legge kalsium til jord uten å øke pH-verdien i jordsmonnet.
 •  Hard-råfosfat: Dette mineralet pulver inneholder 20 prosent fosfor og 48 prosent kalsium, noe som kan øke pH i jorda - unngå det hvis din jord er allerede alkalisk. Det bryter ned sakte, så bruk den til å bygge langsiktig forsyning av fosfor i jord.
 •  Soft råfosfat: Ofte kalt kolloidalt fosfat, inneholder myk råfosfat mindre fosfor og kalsium enn hard-råfosfat, men næringsstoffene i kjemisk form som plantene kan bruke lett. Dette pulveret brytes ned langsomt, slik at et program kan ta år i jordsmonnet. Den inneholder også mange mikronæringsstoffer.
 •  Kalkstein: Produktet har vunnet flere næringsstoffer, avhengig av kilden. Den brukes først og fremst for å øke pH-verdien, men dolomittisk kalksten, som er høy i kalsium og magnesium, magnesium bidrar også til bakken. Dette pulveret har også en lettere spredning granulat. Kalkholdig kalksten er kalsiumkarbonat. Utfør en jord test for pH og magnesium for å finne ut hva slags og hvor mye kalk for å legge til jord.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha