Gjennomsnittet av de siste tall i en kolonne

 Emma har en liste med tall i et regneark som skal legges til på en ukentlig basis. Hun skal gjennomsnittet av de 12 siste numrene å beregne kolonnen. Hun lurer på hvordan de kan gjøre dette og ha det bety alltid de siste 12 numrene, selv om de fortsetter å legge sanger per uke.

 Antar det ikke er noen hull i din rekke tall, kan du beregne gjennomsnittet av de siste 12 numrene som bruker denne formelen:

 = GJENNOMSNITT -12,0,12,1))

 Denne formelen bør åpenbart være i noen celle i kolonne A. Settet bruker ANTALLA-funksjonen til å finne ut hvor mange celler inneholder noe i kolonne A. Hvis det er 100 celler i bruk i kolonne A, betyr det at du ender opp med en formel evalueres på følgende måte:

 = GJENNOMSNITT)

 Selvfølgelig, 100 min 12 88 og dette antallet blir brukt som en offset fra startcellen til området til gjennomsnitt starte A89 og strekker seg nedenfor 12 celler. Det betyr at den gjennomsnittlige ending i området A89: A100. Etter hvert som flere sanger tilsettes ved bunnen av kolonne A, forblir formelen de siste 12 tallene.

 Formelen vil returnere en feil hvis kolonne A har mindre enn 12 rader med data. For å imøtekomme denne muligheten, kan du endre formelen bare litt:

 = GJENNOMSNITT -min, 12), 0, MIN, 12), 1))

 I stedet for å bruke en hard-og-rask verdi av 12 rader, returnerer MIN funksjon minimum av enten det faktiske antallet rader eller 12. Så hvis regnearket inneholder bare tall i cellene A1: A5, MIN funksjon vil sikre at formelen er bare et gjennomsnitt av disse fem verdier.

 Excel tips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Excel trening. Dette tipset gjelder for Microsoft Excel 2007 og 2010. Du kan se en versjon av dette tipset for den eldre menygrensesnittet av Excel finnes her: gjennomsnittet av de siste tallene i en kolonne.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha