"Google-effekten" reduserer minne

Lærere og forskere har begynt å innse at mannen ble stadig mer avhengig av informasjon på internett, men så langt er det få studier som bekrefter det. Forskning av psykolog Betsy Sparrow, assisterende professor ved Columbia University i New York, avslører at internett fungerer som en "eksternt minne" som gjør oss holde mindre og mindre informasjon.
 Det var hans personlige erfaring, innser at ofte tydd til filmen database IMDB å huske navnene på noen aktører, noe som førte ham til å fordype deg i studievaner og lære nye generasjoner. Sparrow tuvoen konto psykologen Daniel Wegner, professor ved Harvard, som for tretti år siden utviklet teorien om "transaktiverer minne", som refererer til evnen til å dele arbeidet med å huske noen form for delt informasjon.
 Etter denne teorien, Sparrow lurte på om internett spilte denne rollen for alle, for en kollektiv hukommelse, og sammen med sitt team, har gjort en rekke eksperimenter med mer enn hundre studenter fra Harvard for å undersøke forholdet mellom menneske minne retentive data og Internett. Teamet fant at når deltakerne ikke vet svarene på spørsmålene på datamaskinen automatisk tenkt som et sted å finne denne informasjonen, publisert i dag av Science.
 I tillegg fant de at hvis elevene visste at informasjonen vil være tilgjengelig på et senere tidspunkt eller kunne gå tilbake å se like enkelt ikke husket samt responsen når de trodde informasjonen vil ikke være tilgjengelig. Et annet høydepunkt atferdsmønstre i studien er at folk ikke nødvendigvis husker hvordan de fikk visse opplysninger gitt huske hva det var. Men de har en tendens til å huske hvor du skal finne den informasjonen de trenger når de ikke klarer å huske nøyaktig informasjon.
 Studien tyder på at befolkningen har begynt å bruke Internett som sin "personlig database", et fenomen som kalles "Google-effekten" og datamaskiner og elektroniske søkemotorer har blitt et slags system av "minne ekstern "for å få tilgang til brukeren, og at menneskets hukommelse er å tilpasse.
 Ifølge Sparrow, han var ikke overrasket over å se at flere og flere mennesker ikke huske data fordi trygge på at de kan få dem, men deres evne til å finne dem. "Vi er veldig effektiv," avslutter han.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha