Grupper i henhold til deres sammensetning

Når medlemmer av en gruppe har lignende interesser, behov, motivasjon og personlighetstrekk, er det kjent som en homogen gruppe.

Det har blitt funnet at homogene grupper er mer effektive for behandling av enkle, rutinemessig. Kompatibilitet får dynamisk er mindre utsatt for konflikten slik at de har et roligere miljø, men også genererer sosial konformitet og passivitet, noe som gjør det svært vanskelig å lykkes møte ekstraordinære situasjoner.

Når deres interesser, behov, motiver og personligheter er svært forskjellige, det kalles heterogen gruppe. Heterogene grupper har en tendens til å arbeide mer effektivt enn homogent, spesielt når en rekke fakta og meninger for å løse en vanskelig sett med oppgaver som kreves gruppe. Bedre håndtere komplekse situasjoner, særlig de som krever kreativitet og et bredt spekter av ferdigheter og kunnskap som kan gi ulike individer. Deres personligheter er forskjellige, flere diskusjoner, spørsmål blir presentert og satt inn spørsmålet begrunnelsen for andre som resulterer i en svært aktiv utveksling av ideer og ofte genererer flere rike og originale løsninger. Det er en stor tendens til konflikt.

Store grupper krever vanligvis to typer sammensetning homogene grupper fordi de trenger for å utføre enkle og repeterende oppgaver, akkurat som heterogene behov for å løse viktige problemer og utvikle kreative ideer og foreslår McGrath en typologi grupper. Ved hjelp av et kriterium for sammensetning, varighet og omfang av oppgavene.

- Naturlige grupper: De er preget av sosiale enheter hvis eksistens og atferd er ikke avhengig av noen forskningsprosjekt.

Innenfor kategorien av naturlige grupper, skiller McGrath fire forskjellige typer:

- Familie: Dette er grupper der medlemmene har utsiktene til å bo der for et ubegrenset eller relativt lang tid og et bredt spekter av atferd og aktiviteter blir utført.

- Expedition: også de utfører et bredt repertoar av atferd og aktiviteter, men innenfor et avgrenset mer eller mindre forutsigbare tidsperiode.

- Crew: De er spesialtrent, koordinert og stabile grupper for å kjøre bare visse spesifikke oppgaver av deres profesjonelle nivå, rutinemessig gjenta alltid de samme menneskene i de samme posisjonene, de samme plikter og de samme målene. .

- Task Force: Dette er grupper som er opprettet under naturlige omstendigheter for å utføre en bestemt oppgave, bare for den tiden strengt nødvendig for sin realisering. Eksempler, en jury i rettssaken.

- Konseptuell grupper: Dette er sosiale enheter som bare motivert av deres deltakelse i forskning. De er laget av forskningsgruppene med bestemte egenskaper for forskningsformål. Så dens sammensetning, struktur, oppgaver, mål og prosesser er modifisert av forskerne basert på deres spesifikke mål.

- Quasigroups: De ligner på de konseptuelle grupper som prosesser av sosial interaksjon og / eller oppgaven er så begrenset av kontroll av etterforskeren har ingen sjanse til å utvikle noen av de samme egenskapene som gjør et sett av faggrupper faktisk danne en gruppe.

Animator Kurs faggruppen Dynamics

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha