Hinduisme Cheat Sheet

 Alle samfunn har en slags sosial klasse system der folk er klassifisert på grunnlag av utdanning, kultur og inntektsnivå. I det gamle India, ble et slikt system inspirert av hinduistiske skrifter og implementert som en måte å skape et samfunn der alle vesentlige funksjoner som står på spill, og alle antok viktige roller basert på sine evner.

 Århundrer senere, ble klassifiseringen kalt kastesystemet. Selv om kastesystemet i praksis ble alvorlig skjemmet sitt konsept basert på dette idealet divisjon:

 •  Brahman: The preste / intellektuelle klassen

   Brahman er den ideelle kvaliteter til ro, selvkontroll, renhet, tilgivelse, oppriktighet, kunnskap, realisering, og tro på Gud. Det tilsvarende "jobb" inkluderer

  •  Visning som en gatekeeper på kunnskap om Brahman
  •  Gir intellektuell råd til styrende organer
  •  Tilbyr tjenester preste og religiøse lederskap
  •  Kjempe med de grunnleggende spørsmålene i livet
 •  Kshatriyas: Krigeren klasse

   De nødvendige ferdigheter for Kshatriyas hans fysiske styrke, mot, skjønnhet, styrke, smidighet, stalwartness i kamp, ​​raushet, og lordliness. De tilsvarende funksjoner er

  •  Forsvaret av landet mot ytre aggresjon eller interne stridigheter
  •  Spesialiserer seg i vitenskapen om våpen, ammunisjon, strategier og taktikker for krigføring
 •  Vaishyas: Handel / biz klasse

   De vaishyas spesialiserer seg på handel og til å kjøpe varer og tjenester, slik at samfunnet som helhet kan leve et liv i overflod. Moderne vaishyas er hovedsakelig handelsmenn og entreprenører. Ingen spesielle ferdigheter som kreves i de hinduistiske skrifter for denne og neste kastesystemet.

 •  Shudras: Oppdrett / arbeiderklasse

   De Shudras gjøre manuelt arbeid, slik som dyrket jorden, arbeider i feltene, og heve storfe og avlinger. I praksis kom denne kasten å ta for alle som ikke tilhører de tre andre kastene, med unntak av The Untouchables: mennesker som utfører den mest menial arbeidskraft som feier gatene og soling.

   Legg merke til at dannelsen av en gruppe kalt Untouchables var en menneskeskapt perversjon av begrepet kaste sett satt i den hinduistiske skrifter - en perversjon utkjempet av moderne indiske ledere som Mahatma Gandhi.

 Hinduistiske guder og gudinner

 Hinduer erkjenner at, på det mest grunnleggende nivå, er Gud den Ene uten et sekund - det absolutte, formløs, og den eneste virkeligheten som kalles Brahman, Høyesterett Universal Soul. Brahman er universet og alt i det. Brahman har ingen form, og ingen grenser; Det er virkelighet og sannhet.

 Dermed er hinduismen en panteistisk religion: Evening Gud med universet. Likevel Hindu religion er polytheistic: befolket med utallige guder og gudinner aspekter av den ene sanne Gud personifisert, som gir enkeltpersoner et uendelig antall måter å tilbe ifølge familietradisjonen, samfunnet og regionale praksis, og andre hensyn.

 Her er bare noen av de mange hinduistiske guder og gudinner:

 •  Brahma, skaperen

   Brahma er det første medlemmet av den hinduistiske treenighet og «Skaperen» fordi han jevnlig skaper alt i universet.

 •  Vishnu, som bevarer

   Vishnu er det andre medlemmet av den hinduistiske treenighet. Han opprettholder orden og harmoni i universet, som er periodevis skapt av Brahma og Shiva periodisk ødelagt av forberedelsene til neste kreasjon.

   Vishnu er dyrket i mange former og på forskjellige avatarer. Vishnu er en viktig, noe mystisk gud. Mindre synlig enn natur gudene som presiderer elementer, er Vishnu den pervader - den guddommelige essens som gjennomsyrer universet. Han er vanligvis dyrket i form av en avatar.

 •  Shiva, ødelegg

   Shiva er det tredje medlemmet av den hinduistiske treenighet, betrodd med å ødelegge universet for å forberede seg til forlengelse ved slutten av hver syklus tid. Shiva destruktive kraft er regenerativ: Det er nødvendig skritt som gjør at innovasjon.

   Hinduer vanligvis påberope Shiva før du begynner noen religiøs eller åndelig forsøke; De mener alle de dårlige vibrasjoner i umiddelbar nærhet av tilbedelse er eliminert ved bare ytring av hans navn eller ros.

 •  Ganapati, Remover av hindringer

   Ganapati, også kjent som Ganesha er første sønn av Shiva-tallet. Herre Ganapati, som har en elefant hode, tar en veldig spesiell plass i hjertene til hinduer, fordi de anser ham Remover av hindringer. De fleste hinduistiske hjem et fotografi eller et bilde av guddommen, og det er ikke uvanlig å se små kopier av Ganapati hengende fra sidespeil av biler og lastebiler!

 •  Avatarene til Vishnu

   Den bokstavelige betydningen av ordet avatar er "opprinnelse", og det er vanligvis forstått bety guddommelig opprinnelse. Avatarer sin frelser form av en gud synkende til jorden for å gripe inn dersom bistand er nødvendig for å gjenopprette dharma og fred. To av Vishnu ti avatarer Rama og Krishna.

  •  Rama

    Rama er en av de mest populære hinduistiske guder og er helten i den hinduistiske eposet heter Ramayana. Han er avbildet som en ideell sønn, bror, ektemann, og kongen og som en streng tilhenger av Dharma. Millioner av hinduer tilfredsstillelse i å lese og hente Rama eventyr som en ung prins som ble forvist fra sitt rike i 14 år.

  •  Krishna

    Hvis navnet på en hinduistisk gud er kjent og anerkjent over hele verden, er det Krishna. Hinduer identifisere Krishna som lærer i Den hellige skrift kalt Bhagavad G ITA og som venn og mentor for prinsen Arjuna i den episke Mahabharata.

    For hans etterfølgere, er Krishna en fryd, full av lekne vitser. Men mest av alt, Lord Krishna løfte til menneskeheten at han vil manifestere seg og stige ned til jorden når dharma avtar hinduistisk tro på øverste vesen har akkumulert over tusener av år.

 •  Saraswati, gudinnen for læring

   Saraswati er den gemalinne av Brahma Skaperen, og blir tilbedt som gudinnen for læring, visdom, tale og musikk. Hinduer tilby bønn til Saraswati før du begynner å intellektuelle jakten, og hinduistiske studenter oppfordres til å tilby bønner til henne under skole / høyskole sikt og spesielt før og under eksamen.

 •  Lakshmi

   Lakshmi er gudinnen for lykke, velstand og velferd. Som gemalinne av Vishnu, hun er involvert i hver inkarnasjon.

 •  Durga Devi

   Durga Devi er en kraftig, selv skremmende gudinnen som kjemper intenst for å gjenopprette dharma. Likevel, mens Durga er skremmende å hennes motstandere, er hun full av medfølelse og kjærlighet for sine etterfølgere.

 •  Indra, himmelens konge og herre gudene

   Indra har et lyn, og er en beskytter og leverandør av regn.

 •  Surya, solen

   Surya er en gylden kriger kommer i en vogn trukket av syv hvite hester.

 •  Agni, brannen guden

   Agni har en spesiell plass i den hinduistiske brann ritual til denne dagen som annonsøren; s acrifice; og w itness til alle ritualer.

 •  Hanuman, ape konge og dedikert tjener

   Hanuman er sett i den store hinduistiske eposet Ramayana. Han fikk sin måte å guddommeliggjøringen ved å utføre prestasjon av styrke, engasjement og mot samtidig som Rama i utallige spennende hendelser.

 Kjernen tro av hinduer

 Hinduismen er ikke en organisert religion, og har ingen systematisk tilnærming til undervisning sitt verdisystem. Hverken hinduer må følge et enkelt sett med regler som de ti bud. Lokalt, regionalt, kaste og community-drevet praksis påvirke tolkningen og praktiseringen av troen på hele hinduistiske verden.

 En annen rød tråd mellom alle disse variantene er troen på et høyeste vesen og overholdelse av visse begreper som sannhet, dharma og karma. Og tro på autoritet av Vedaene bør i stor grad, i likhet med definisjonen av en hindu, men hvordan Vedaene tolkes kan variere mye.

 Her er noen av de viktigste delt mellom tro Hindu:

 •  Sannheten er evig.

   Hinduer jakten på kunnskap og forståelse av sannheten, essensen av universet og den eneste virkelighet. Ifølge Vedaene, er sant en, men sages uttrykkes på en rekke måter.

 •  Brahman er sannhet og virkelighet.

   Hinduer tror på Brahman som den ene sanne Gud, som er formløse, uendelig, all-inclusive, og evig. Brahman er ikke et abstrakt begrep; det er en reell enhet som inneholder alt i universet.

 •  Vedaene er den ultimate autoritet.

   Vedaene er hinduistiske skrifter inneholder åpenbaringer mottas av gamle helgener og vismenn. Hinduer tror at vedaene er uten begynnelse og uten ende; hvis alt annet er ødelagt i universet forbli Vedaene.

 •  Alle bør bestrebe seg på å oppnå dharma.

   Forstå begrepet dharma hjelper deg å forstå den hinduistiske tro. Dessverre, ingen enkelt engelsk ord dekker tilstrekkelig sin mening. Dharma kan defineres som korrekt oppførsel, rettferdighet, moralsk lov, og plikt. Alle som gjør dharma sentrum av livet ditt bestreber seg på å gjøre det rette, i henhold til sin plikt og evner, til alle tider.

 •  Individuelle sjeler er udødelig.

   En hindu mener at den enkelte sjel verken oppstå eller forsvinne; Det er, det er, og det vil være. Handlinger av sjelen, som kreves i en kropp som dra nytte av effektene av disse handlingene i det neste liv - det samme sjel i en annen kropp.

   Prosessen med å flytte atman én kropp til en annen, kjent som sjelevandring. Den type kropp sjelen holder til neste bestemmes av karma.

 •  Formålet med den enkelte sjel er moksha.

   Moksha er frigjøring: frigjøring av sjelen fra syklusen av død og gjenfødsel. Det skjer når sjelen forenes med Brahman ved å realisere sin sanne natur. Flere veier fører til denne bevisstheten og enhet: pliktens vei, veien til kunnskap, og banen av hengivenhet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha